Jag tänker inte sluta

NYHETER

Anders Linderoth svarar på fansens frågor

1 av 2 | Foto: Hammarbys tränare har mycket att fundera över.

En nedstämd tränare.

Ett nedstämt lag.

- Just nu kan nog inte självförtroendet sjunka lägre, säger Anders Linderoth, tränare i Hammarby.

Förlust mot Örebro i måndags. Sist i tabellen. Det är en besviken tränare som svarar på frågorna.

Hur mår du?

- Naturligtvis mår man inte toppen. Självklart är det en kämpig situation och vi måste börja vinna för att komma tillbaka. Visst är det något man tänker på dagarna i ända men det hör till jobbet.

Hur lång tid får det nya "kreativa" mittfältet på sig att lyckas?

- Det är svårt att säga. Här gäller det att vinna matcher. I måndags hade de problem i närkamperna. Kennedy visade bättre takter på kanten igen så den andra halvlekens uppställning mot Örebro var klart bättre. Vad vi behöver är en bollvinnare.

Är inte defensiven ännu mer i behov av en förändring än offensiven?

- Det kan mycket väl hända. Nu har vi backat ner och har halva laget på egen planhalva. Jag vet inte hur mycket folk vi ska plocka ner mer. Vi tappar positionerna och kommer ifrån varandra. Där ligger felet. Alla vill så mycket och det blir låsningar.

Hur skall du slipa bort baklängesmålen som bygger på individuella misstag?

- Det har med spelsinnet att göra och det är svårt att träna. Som spelare måste man vara uppmärksam och se vilka misstag man själv gör. Därefter jobba vidare.

Mittfältet tar fortfarande fel beslut alldeles för ofta - speciellt vid snabba omställningar till anfall vilket ställer till rejäla problem för försvaret. Kommer du åt det med det nya mittfältet?

- Vi måste spela enklare. Vi tar väldigt konstiga beslut och slår svåra passningar. Vi får inte släppa och ge motståndare läge att vända spelet.

Förra året var moralen en av lagets absolut största tillgångar. Man hämtade nästan alltid in underlägen. Detta har inte fungerat i år. Vad beror det på?

- Det är en stor skillnad i vad man vågar göra i mot och medgång i år. Förra året var det på topp nu hänger de med huvudet. Vi behöver tur så det släpper.

- Nu kan självförtroendet nog inte komma mycket längre ner.

Vi har inte sett mycket av de många lovande bajenungdomarna i år. Hade det inte varit läge att ge någon av dem chansen, för att på så sätt öka konkurrensen?

- Vet inte vilka ni menar. Jag kan inte se någon just nu men Pablo Pinones-Acre åker ju mellan lagen. Markstedt och Hermansson är fortfarande det första alternativet. Jag tror inte en ung kille kan komma in och rädda oss.

Pablo ses av dig som renodlad anfallare, men många andra anser att han skulle passa bättre på mittfältet med sin teknik och blick för spelet. Läge att testa honom på högerkanten?

- Jag ser honom mer som forward och vi har inte råd att testa massa folk i det här läget. Jag måste få tag i en elva som kan vinna matcherna.

Letar ni efter några nya spelare?

- Vi är ständigt på jakt efter spelare. För tillfället kan jag inte säga något konkret. Man vill inte avslöja för mycket för då kan konkurrenterna få upp spåret.

Ett glädjeämne är ju Ante Kovics spel. Är han uttalat förstaval på målvaktspositionen framöver?

- Ja för tillfället. Han spelar tryggt och har gjort sitt jobb bra. Erland Hellström har varit skadad men de stöttar varandra och jobbar bra ihop.

Kommer du att säga upp dig?

- Så länge jag har stöd från spelare och klubb kommer jag göra allt för att vända det här. Vi behöver en-två segrar sen vänder allt. Vi har inte presterat nog för att vara värda supportrarnas stöd som är jätteviktigt.

Kalle Bergman (Bajensupporter)