Åttaåring ger 30 000 dollar till välgörenhet

Vivienne Harr, 8, i lemonadståndet.
Vivienne Harr, 8, i lemonadståndet.

På 57 dagar har Vivienne Harr, 8, dragit in mer 30 000 dollar på sitt lilla lemonadstånd.

Själv har hon dock inte tjänat ett öre.

Åttaåringen skänker nämligen allt till kampen mot människohandel.

Medan många barn ägnar sommarlovet åt att bygga sandslott och leka med kompisar har Vivienne Harr från Fairfax, Virginia, valt att fylla sin sommarledighet med arbete.

Åttaåringen har ägnat de senaste två månaderna åt att tillverka och sälja lemonad från ett stånd utanför familjens hus. Och hon har gjort det med bravur.

På 57 dagar har hon dragit in mer än 30 000 dollar – som hon ska skänka till kampen mot människohandel.

Rättvisemärkta råvaror

Och hon har bara använt rättvisemärkta citroner till drycken.

– Jag måste ju använda rättvisemärkta varor. Jag kan ju inte kämpa mot människohandel om de jag försöker fria behöver arbeta hårdare för att jag försöker hjälpa dem, säger Vivienne Harr till ABC.

Till en början fick de törstiga Fairfaxborna betala två dollar per glas, men när affärerna började gå bättre bestämde sig Vivienne för att låta kunderna själva bestämma hur mycket de ville betala.

– Vi litar på människans godhet, och har märkt att snittpriset har ökat med nästan 18 dollar per glas sedan vi släppte priset fritt, säger hennes pappa Eric Harr till MIJ.

Vill samla in en miljon

Vivienne har valt att döpa sin törstsläckare till "Make-A-Stand! Lemonade: The sweet taste of freedom", och tänker fortsätta med välgörenhetsarbetet tills hon fått ihop minst 150 000 dollar – det vill säga drygt 1,1 miljoner kronor.

Har du inte vägarna förbi Fairfax kan du läsa mer om Viviennes kamp mot människohandel här.

Publisert: