– Det är rent åt helvete

avOlof Svensson

NYHETER

Leif GW Persson sågar polisens arbete – igen

1 av 21 | Foto: P-O SÄNNÅS
FRAMFÖR RÄTTEN PÅ NYTT Marina Johanssons expojkvän i rätten där han häktades, misstänkt för mord. En ny rättegång hölls i hovrätten för Västra Sverige.

Leif GW Persson har tidigare rasat mot polisen i fallet Marina Johansson.

Och om kroppen nu är funnen borde den ha hittat platsen för länge sedan:

– Det är rent åt helvete, säger kriminologiprofessorn.

Foto: MAGNUS LIAM KARLSSON
Kritisk Leif GW Persson tycker att det är anmärkningsvärt att det är en ideell organisation och inte polisen som gjort fyndet.

Den ideella föreningen Missing People hittade i går en kropp som kan vara saknade Marina Johansson. Fyndplatserna, i skogen ­nära hennes hem och i en intilliggande sjö, har tidigare pekats ut som intressanta av kriminologiprofessorn Leif GW Persson.

– Jag har varit ganska ­säker på att hon ligger i vatten, det sa jag redan i ett­­ ­tidigt stadium. Ofta söker sig gärningsmän till ställen de är förtrogna med sedan ­tidigare, säger han.

Missade blodpöl

Leif GW Persson har tidigare riktat kritik mot polisens utredning, bland annat eftersom man missade en stor blodpöl under sängen i Marinas hus. Att en ideell organisation nu har gjort fynden, och inte polisen, tycker han är anmärkningsvärt.

– Det är rent åt helvete. Det här är en sorgsam historia där Göteborgspolisen inte har visat framfötterna. Om de hittat en madrass i skogen blir jag ännu mer förvånad, säger han.

Kan vara djurben

Han betonar däremot att det ännu är för tidigt att dra några slutsatser om fynden.

– Erfarenhetsmässigt är det inte så lätt att skilja mänskliga benrester från djurben. Även om det är hennes kropp man har ­hittat är det inte säkert att man får en resning mot ­honom (den tidigare misstänkte ex-pojkvännen, reds anm.)

GW Persson fortsätter:

– Det vore skönt om man fick en ända på det här men det är inte helt lätt.