Nyheter

Flodhästen bet ihjäl sin husse

Av: 

Anders Munck

NYHETER

Han uppfostrade flodhästen som ett husdjur. Men i helgen tog Humphreys djuriska instinkter över — flodhästen släpade sin ”husse” Marius Els, 41, till en flod och bet honom döds.

Marius Els köpte Humphrey, idag 6, när han bara var fem månader gammal, och uppfostrade djuret på sin farm i Sydafrika. Els blev snabbt mycket förtjust i flodhästen och berättade att han var som ”en son”.

”Afrikas farligaste djur”

Tidigare i år fotograferades Els när han red på det 1 200 kilo tunga djurets rygg.

— Många förstår inte förhållandet mellan mig och Humphrey. De tror att man bara kan komma nära katter, hundar och andra tama djur. Men jag har ett nära förhållande med ett av Afrikas farligaste djur, sade Marius Els då till AP.

Marius Els hade 20 olika sorters vilda djur på sin farm nära Klerksdorp i nordvästra Sydafrika. Bland dem fanns giraffer och en noshörning. Men banden till Humphrey var starkare än till något av de andra djuren. Han hade till och med byggt en speciell sjö till sin favorit.

Kanotister i panik

Els sade att han aldrig var rädd för Humphrey. Men han borde kanske anat vad som kunde hända, inte bara eftersom flodhästar anses vara ett Afrikas kanske farligaste och mest aggressiva djur. I mars i år jagade Humphrey nämligen upp en man och hans son i ett träd. De två var och paddlade kanot på en flod som löper genom Els tomt när Humprey anföll. I panik klättrade kanotisterna upp i ett träd. Humprey stod nedanför och vägrade flytta sig trots att de två i trädet skrek som besatta.

Flodhästen skyldig

Marius Els lyckades rädda de två genom att locka iväg flodhästen med ett äpple. Els förklarade bort incidenten med att hans kelgris ”bara var hungrig”.

Men i lördags vände sig slutligen Humphrey mot sin husse. Marius Els hittades ihjälbiten i samma flod som flodhästen hade attackerat kanotisterna. En enligt polisen är det otvetydigt att Humprey är den skyldige – han hade släpat ner Els till floden och dödat honom där, enligt sydafrikanska tidningen Beeld.

ANNONS

Ellos Badkläder! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert: