Nu får de fira tillsammans

avMarijana Dragic

Victoria på Solliden förra året.

Han har inte bara charmat Sveriges kronprinsessa – utan också vår popdrottning.

I går passade Lena Philipsson på att överösa den blivande prinsen med komplimanger.

– Han är jättesnäll, jättetrevlig, en genomgod person, säger hon om Daniel Westling.

GODKÄND Äntligen har Daniel Westling fått kungens godkännande: nu kan han vara med och fira kronprinsessan på Solliden när hon fyller 32. Foto: Lottie Fernvall

I dag fyller kronprinsessan Victoria 32 år och det traditionsenliga firandet sker som alltid på Öland – dit fler än någonsin väntas komma. Antalet sålda biljetter har slagit rekord och många hoppas få en skymt av det nyförlovade paret.

I eftermiddag kommer Daniel Westling för första gången att stå vid Victorias sida på Solliden. Men det är fortfarande oklart om den nyopererade fästmannen kommer att närvara vid festligheterna på idrottsplatsen i Borgholm senare under kvällen.

Förberedelser i full gång

– Vår önskan är att han ska finnas vid sin prinsessas sida. Och det skulle förvåna mig väldigt om han inte skulle vara det, säger Kay Wieståhl, Victoriadagens arrangör.

Förberedelserna inför showen var i går i full gång och veteranerna Lena Philipsson och Orup lämnade inget åt slumpen. Allt måste sitta perfekt när man uppträder för kungligheter, menar Lena:

– Man blir alltid lite extra nervös och vill att det ska gå bra att de ska vara nöjda och glada. Det gäller att sköta sig när de är här och uppföra sig ordentligt. Så några överraskningar blir det inte, om inte jag ramlar, säger hon. Jag hoppas att det blir fantastiskt, magiskt!

Hon passade också på att lyckönska Victoria och Daniel.

– Jag säger bara grattis på födelsedagen och grattis till det förestående bröllopet. Jag ser fram emot många små barn!

”En genomgod person”

Det blivande brudparet kunde inte vara mer passande för varandra, enligt Lena:

– De har äktenskapstycke, de är väldigt lika. Daniel är jättesnäll. Jag har faktiskt träffat honom på Öland. Han är jättetrevlig. En genomgod person.