Undvik semesterkatastrofen

NYHETER

Så udviker du skador på huset när du är bortrest

Undvik skador på din villa under semestern.

Här är bästa tipsen för att inte komma hem till en katastrof.

– Det är förvånande för mig att man inte förbereder sig bättre, säger Vi i Villas Peter Bratt.

Foto: sxc.hu

Sommar, sol och semester. Svenskarna packar väskorna och drar iväg till sommarhus, campingar eller utomlands. Inga bekymmer. Men svensk sommar innebär också stormar och åska som orsakar stora skador på de övergivna villorna i stan. Skador orsakade av skyfall, åska, blixt och fukt är de vanligaste när villan står tom – vanligare än både brand och inbrott.

Tänk efter innan

Se till att förbereda villan ordentligt inför semestern – det räcker inte med att någon vattnar blommorna och tittar efter att det inte varit inbrott.

– Just nu lämnar tusentals svenska villaägare sina hus för att i veckor fira semester på annan ort. Men vad händer i huset när ingen är där? Kanske förvånande för många är att det är fukt som utgör den största boven bland villaskador. Förvånande för mig är att man inte förbereder sig bättre.

– Många husägare är bra på att förbereda sitt hus för brand och inbrott. Men när det kommer till att förebygga fukt- och vattenskador är kunskapen betydligt sämre, säger tidningen Vi i Villas husdoktor Peter Bratt i ett pressmeddelande.

Minimedia