Tatuerade in en hel tidning – på låret

"Nästa nummer får jag tatuera in på ryggen"

Grafikern Marc Strömberg från Umeå skulle släppa nummer tre av sin tidning "Tare lugnt".

Marcus tog till extrema medel för att sticka ut i mediebruset – och tatuerade in artiklarna på låret.

– Det är värt varenda litet smärtsamt streck, säger han.

Marc Strömberg, 22, jobbar som grafiker i Umeå. Tidningen "Tare lugnt" startade han mest som en kul grej och ett alternativ till allt digitalt.

Det första numret släpptes på traditionellt papper, det andra som stora rosa affischer. När det var dags att lansera det tredje numret ville Marc ta i lite.

–Jag tänkte först trycka upp långkalsonger med artiklarna upp och ned så man skulle kunna ligga i soffan och läsa från benen. Men sedan tänkte jag, det vore ju coolare att tatuera in det, säger Marc Strömberg.

Pandans sjätte tumme

Sagt och gjort.

En kompis hjälpte honom att tatuera in hela numret på vänsterbenet. Artiklarna handlar om hur X-kromosomen gör människor kreativa, det speciella fenomenet med pandans sjätte tumme, en rebus, en krönika av Erik Dunkels, samt en artikel om den mytomspunna jättebläckfisken.

– Det tog ett bra tag och kostade en 4000 spänn. Och shit vad ont det gjorde på babyhuden uppe vid låret. Men jag höll blodsockernivån uppe med torkade aprikoser och Red Bull, säger Marc.

Har ryggen kvar

Han säger att han inte ångrar att han upplät sitt vänsterben för tidningen.

– Satan heller. Det var värt varenda litet smärtsamt streck.

Men problemet för Marc Strömberg är nu hur han ska kunna väcka ännu mer uppmärksamhet med sitt fjärde nummer.

– Det är fan bara att lägga ner, hur ska jag toppa det här? Visserligen har jag ju ryggen kvar. Jag får skriva all text baklänges så jag kan läsa den i spegeln.

Bilderna ställs ut i Umeå nästa vecka och kommer så småningom till Stockholm.

Publisert: