Majblomman: vi vill inte ha era pengar

Trodde att mc-klubben var kriminell – tackade nej till 100 000 kr

Foto: Foto: JOHAN FRÄMST
besvikna Mikael Mildqvist, Nicklas ”Skåningen” Nilsson, Anna-Karin Hofmeijer, Peter”Persen” Johansson och Mikael ”Hoffis” Hofmeijer i mc-klubben Iron Wolfs.

Poker och mc-klubbar.

Det känns farligt tycker Majblommans riksförbund – och tackar nej till 100 000 kronor.

Mc-klubben Iron Wolfs MC i Väring ville skänka 100 000 kronor till lokala majblommeföreningar. Men Majblommans riksförbund satte stopp.

”Rent förtal”

– Svaret vi fick var att riksförbundet inte ville ta emot kriminella pengar. Jag blir så förbannad över att man ens kan säga en sådan sak. Det är rent förtal, säger Mikael Hofmeijer, 45, medlem i Iron Wolfs MC.

På Majblommans riksförbund nekar man till att man skulle ha kallat donationen för ”kriminella pengar”.

– Vi använder inte det uttrycket och sätter definitivt inte likhetstecken mellan kriminella pengar och motorcykelorganisationer, säger Lena Holm, generalsekreterare på Majblomman.

För nionde året i rad arrangerar mc-klubben Iron Wolfs MC och fem andra klubbar evenemanget Pokerrun Skaraborg för att samla in pengar till välgörenhet. I år skulle pengarna skänkas till lokala majblommeföreningar.

– Förra året samlade vi in över 100 000 kronor och vi räknar med lika mycket i år. Det var meningen att fyra lokala föreningar skulle dela på pengarna, säger Mikael Hofmeijer.

En av de dessa föreningar är majblommekommittén i Väring.

Tar emot gåvan

Nu har Martina Landenmark, ordförande i majblommekommittén i Väring, beslutat att ta emot pengarna i alla fall.

– Vi är glada att Iron Wolfs MC har valt oss och tar självklart emot gåvan.

Linda Eriksson