Nyheter

Beväpnad man blev först en ornitolog - sedan 12-årig pojke

Av: 

Erik Melin

NYHETER

I söndags var det fullt polispådrag i Lund när man sökte efter en beväpnad man, som inte hittades.

Polisen trodde att de rörde sig om en fågelskådare, men det visade sig vara en 12-åring som lekte krig.

– Man har pratat med honom men han misstänks inte för något brott, säger man vid polisens länskommunikationscentral i Skåne.

Polisen fick i söndags tips om att en kamouflageklädd man med gevär och skottsäker väst smög omkring i ett bostadsområde i Lund.

Ett stort antal polispatruller larmades till platsen. När fler och fler hörde av sig om en man med automatkarbin ringdes även en polishelikopter in från Göteborg.

Men någon gevärsman hittades aldrig och polisen trodde att det kunde ha rört sig om en ornitolog med en kikare på ett stativ.

Ej misstänkt tolvåring

I själva verket rörde det sig alltså om en pojke som lekte krig, med ett par ihopspikade träbitar som gevär.

Polisen kom i kontakt med pojken och hans föräldrar efter att man knackat dörr i området. En fastighetsskötare kände igen beskrivningen på pojken.

– Det handlade om en 12-årig pojke som var ovanligt intresserad av att leka krig, säger Hans Nilsson vakthavande befäl, Skånepolisen, till Sydsvenskan.

Pojken är enligt Skånepolisen inte misstänkt för något brott.

Begränsa hans krigslekar

Polisen har pratat med föräldrarna om pojkens militärintresse och de har lovat att de ska få honom att leka mindre militärlekar utomhus.

– Föräldrarna har full förståelse över att vi agerade som vi gjorde. Men trodde ändå inte att det skulle gå så långt som det gjorde, säger Hans Nilsson till Sydsvenskan.

ANNONS

Hemmatest Covid-19 Antigentest finns nu i lager med SNABB leverans.

Extern länk från Quicktest

Köp här

Publisert: