Nya spåret efter Madeleine

NYHETER

Tysk man tror att han sett försvunna flickan på ett gå

1 av 26 | Foto: Madeleine McCann försvann under en semesterresa.

LONDON. Hon försvann spårlöst i Portugal 2007.

Nu följer brittisk polis upp ett nytt spår – ett ögonvittne säger sig ha sett Madeleine McCann ombord på ett charterflyg tidigare i augusti.

– Hon såg inte ut att passa in med sin familj alls. De pratade alla tyska utom flickan som jag hörde pratade brittisk engelska, säger ögonvittnet till Sun.

Jakten på försvunna Madeleine McCann, som skulle fylla fyra år några dagar efter att hon försvann spårlöst under familjens semester i Portugal 2007, blev en världsnyhet.

Medan den portugisiska polisutredningen lades ner i juli 2008 har hennes föräldrar Kate och Gerry aldrig gett upp hoppet om att återfinna sin dotter.

Nu ger en tysk turist familjen nytt hopp.

Brittisk polis utreder uppgifter om att hon kan ha setts på ett charterflyg från Ibiza till München tidigare i augusti.

Fotograferade i smyg

Frank Bode, 42, en tysk affärsman, var så övertygad om att den lilla flickan han fick syn på kunde vara Madeleine McCann att han omedelbart tog kontakt med utredare som arbetar med den lilla flickans försvinnande.

– Min intuition sa mig att barnet, som var mellan sju och tio år, kunde vara Madeleine, berättar han för Sun.…

– Hon tycktes inte passa in med sin familj över huvud taget. Hennes pappa var definitivt tysk och så även hennes två bröder, båda mellan tio och 12 år gamla. Men hennes mamma tycktes vara britt.

Bode blev så misstänksam att han fotograferade flickan i smyg. Den suddiga mobilbilden publiceras i dag av Sun.

Polisen är informerad

– De pratade alla tyska, förutom flickan som jag hörde prata brittisk engelska, säger han.

– De två pojkarna rörde vid henne på ett konstigt sätt och flickan kändes malplacerad, nervös och stammande. Hennes mamma, som inte liknade henne alls, var en märklig kvinna som inte sa något på hela resan, säger han.

En talesperson för Madeleine McCanns föräldrar bekräftar för Sun att de och även brittisk polis är informerade om de nya uppgifterna.

– Vi är medvetna, men vi kommer inte med någon uppdaterad information om det här fallet, säger en talesperson för Scotland Yard till Sun.