SD-politiker utreds för angrepp mot kvinna i burka

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Jimmie Åkessons politiska lag fortsätter att skapa rubriker.

Nu anklagas SD-politikern Christer Wikström, 59, för att ha slitit i en kvinnas burka.

– Har inte du hamnat på fel sida jordklotet, ska han ha sagt, enligt Dalarnas Tidning.

Foto: Christer Wikström.

Mötet mellan politikern och en kvinna iklädd burka slutade med slagsmål, handgripligheter och muntliga utfall.

Det var i söndags förmiddag som politikern Christer Wikström handlade i sin lokala Hemköp-affär i Tjärna Ängar, Borlänge.

Klockan 10.45 larmades polisen till affären.

Provocerades av kvinnan

Väl på plats insåg patrullen att Christer Wikström, ledamot i kommunfullmäktige och miljö- och byggnadsnämnden, hamnat i bråk med en 25-årig kvinna.

– Enligt förhör ska mannen ha sagt till kvinnan att 'har inte du hamnat på fel sida jordklotet?', säger Mikael Lundkvist, utredningsledare vid Borlängepolisen, till Dalarnas Tidning.

Tidningen uppger att politikern i förhör medgett att han uttryckt sig så "då han provocerats av att kvinnan varit klädd i burka".

Vad som sedan hänt är oklart. Politikern hävdar enligt polisen att kvinnan började slå honom när han la upp sina varor i kassan. Kvinnan hävdar å sin sida att det var politikern som dök upp och började slita i hennes klädsel och slåss så att hon föll till golvet.

Händelsen filmades

Nu sätter polisen sitt hopp till en övervakningskamera i butiken.

– Vi har inte kunnat hämta hem filmen i dag men patrullen som var på plats har sett den i butiken, säger Mikael Lundkvist.

Aftonbladet var i går kväll i kontakt med Christer Wikström som dock avböjer att kommentera händelsen på grund av den pågående polisutredningen.

– Jag uttalar mig inte förrän filmen har kommit fram. Där finns sanningen, säger han till Aftonbladet.

”Måste ta en diskussion”

Sverigedemokraterna har på senare tid uteslutit ett flertal medlemmar ur partiet med hänvisning till Jimmie Åkessons deklaration att ingen rasism eller extremism tolereras i partiet.

Nu kan också Christer Wikström bli föremål för diskussion i Sverigedemokraternas medlemsutskott.

– Stämmer uppgifterna om att en person som företräder Sverigedemokraterna har fällt den påstådda kommentaren till en för honom okänd kvinna så är det naturligtvis något man måste ta en diskussion med honom om, säger Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund.

Publicerad: