Finley skrämdes av fyrverkerier – sprang bort

Den ettåriga hunden Finley blev så skrämd av fyrverkerierna under nyårsafton att han sprang iväg. Nu har han inte synts till sedan tidigt på söndagskvällen, skriver LT.

– Han är livrädd för smällare, säger matten Elin Larefalk till Aftonbladet.

HAR DU SETT FINLEY? KONTAKTA VÅR REPORTER!

Elin Larefalk, 21, skulle på nyårsfest med sin sambo på nyårsafton. Därför lämnade de hunden Finley hos sambons mormor och morfar i Södertälje där han skulle få det lugnt och tryggt. Men när det äldre paret skulle ut på promenad ungefär klockan åtta på kvällen så var olyckan framme.

– De hade dörren på glänt när de skulle sätta på honom selen. Då hörde han en smällare, stack iväg och kom inte tillbaka.

Han försvann vid korsningen mellan Brunnsängsvägen och Nydalavägen. Nu har han varit borta i snart ett dygn och Elins oro växer samtidigt som hon är i full fart med att leta efter sin hund.

Elin Larefalk är i full fart med att leta efter sin hund.
Elin Larefalk är i full fart med att leta efter sin hund.

– Han är livrädd för smällare, säger Elin.

– Det har ju smällt hela veckan och han har suttit i hallen och skakat.

Ensam ute hela natten

Hundvakterna var förberedda på att sitta nerbäddade i filtar med Finley och försöka ge honom en så lugn upplevelse som möjligt under tolvslaget.

– Men nu har han ju varit ensam utomhus, så vi hoppas verkligen att han inte är ihjälskrämd.

Nu ber hon om andras hjälp och berättar att Finley är skygg, men älskar människor – särskilt kvinnor och barn. Det finns även en Facebookgrupp som heter ”Hitta Finley bortsprungen i Södertälje”, där man kan hjälpa till med tips.

Publisert:

Ämnen i artikeln