Fyra gripna för grovt vapenbrott i Göteborg

NYHETER

Polisen stoppade en bil i Göteborg på onsdagsnatten. Inuti fordonet fanns fyra män som bar skottsäkra västar och var beväpnade med pistoler, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Männen greps och anhölls senare misstänkta för grovt vapenbrott.

– Jag kan inte säga något om detta nu, säger Tommy Nyman vid polisen i region väst.

Den aktuella bilen stoppades på E45:an vid Gamlestan i Göteborg under natten till torsdagen. I den färdades fyra män i 20–25-årsåldern. De ska ha varit beväpnade med pistoler.

Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region väst, är mycket förtegen om tillslaget.

– Jag kan inte säga något om detta nu. Det beror på att det pågår saker i utredningen. Du får återkomma lite senare, säger han.

Beslagtog skjutvapen

I ett inlägg på sin hemsida bekräftar dock polisen att två skjutvapen har tagits i beslag.

De fyra männen har anhållits misstänkta för grovt vapenbrott. Enligt uppgifter till Aftonbladet tillhör två av dem en familj som är känd i stadens kriminella kretsar.

Har sökt igenom bostäder

Under förmiddagen har polisen genomfört flera husrannsakningar mot bostäder i nordöstra Göteborg. Ett antal föremål har tagits i beslag, och de ska nu analyseras.

”Några ytterligare uppgifter i ärendet kommer inte att meddelas då flera utredningsåtgärder ska genomföras innan åklagaren har att ta ställning till eventuell häktningsframställan”, skriver polisen i inlägget på sajten.

Vet du mer? Tipsa Aftonbladet 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM

Vapenbrott

Göteborg