Skulle mata marsvinen – hittade död ödla

1 av 3
NYHETER

Marleen Guldstrand skulle mata sina tre marsvin när hon upptäckte det oväntade. En död ödla låg i påsen.
– Det var lika bra att slänga hela paketet, säger hon.

Marleen Guldstrand från Malmö fick en oväntad överraskning när hon öppnade paketet med hö från märket Vitakraft som hon hade köpt till sina tre marsvin. I höpåsen låg en stor mörk klump.

– Då såg jag att det var något konstigt, som har någon form av hud eller fjäll och så tog jag ut det kollade närmare och då såg jag att det var en ödla som var torkad. Det var äckligt, säger hon.

Ett mysterium

Marleen la upp en bild på ödlan på Facebook och flera av hennes vänner reagerade på den döda ödlan.

Hur ödlan hamnade i höpåsen är fortfarande ett mysterium.

– Ödlor brukar ju inte vara på fält, säger Marleen, som inte ville ge höet till sina marsvin och därför slängde ödla, påse och hö omedelbart.

Ovanligt

Enligt Vitakrafts vd Christian Kjaergaard Thomsen är detta extremt ovanligt. Företaget kan heller inte svara på vad det är för ödla eller hur den hamnat i påsen, eftersom de varken har batchnummer eller id-nummer på påsen.

– I händelse av att en konsument har upplevt det antar vi att detta har hänt i samband med skörd eller senare i insamlingen av det torra gräset. Djur som fortfarande är i gräset kan tyvärr komma till skada, säger han.

I övrigt är Marleen Guldstrand mycket nöjd med Vitakraft och hon tänker, trots det oväntade fyndet, köpa deras hö även i fortsättningen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Husdjur