Kändisfisken Sten uppäten av sina fruar

NYHETER

En av landets mest kända akvariefiskar, kampfisken Sten på Hotell Stensson i Eslöv, är död.

Han blev fiskmat – uppäten av sina fruar.

Foto: Blev uppäten Kampfisken Sten åts upp av sina fruar. (Arkivbild).

Hotellets direktör Bo Broman berättar för Sydsvenskans nätupplaga att tvåårige Sten var i fin form in i det sista och brukade jaga sina fruar. Å andra sidan är det sällan som kampfiskar blir äldre än två år.

– Det känns tomt. Jag brukade titta till honom dagligen. Men hans son liknar Sten väldigt mycket, säger Bo Broman till Sydsvenskan.

Han berättar för aftonbladet.se att Sten har betytt mycket för hotellet och varit en reklampelare för dem. Och den lilla fisken har varit med om en hel del äventyr under sitt korta liv.

Simmade i glasvas

Sten blev riksbekant för ett och ett halvt år sedan då en djurskyddsinspektör från Uppland, som varit gäst på Hotell Stensson, anmälde Bo Broman för djurplågeri. Den lilla kampfisken simmade omkring i en för liten glasvas. Uppmärksamheten kring Sten nådde till och med utanför landets gränser och ledde till att Sten snabbt fick ett större akvarium.

– Kampfiskar trivs när det är litet och trångt. Men det senaste halvåret har han bott i ett stort och fint akvarium.

Men till en början trivdes Sten inte alls i sitt nya rymliga hem. Han tappade färgen, blev allt hängigare och ryktet spred sig att han var nära döden.

Kärleksresa

Snart repade Sten sig dock och fick åka på kärleksresa till Malmö med resultat att han blev pappa till tre små kampfiskar – två honor och en hane. Både fruar och avkommor fick därefter följa med till Eslöv och bodde i ett litet akvarium vid sidan om.

Nu får en son – ”Mini-Sten” – rycka in i faderns ställe.

– Han har redan flyttat från barnkammaren in i sviten, säger Bo Broman.