SvD blev bästa mediesajten

NYHETER

Svenska Dagblades nätupplaga svd.se utsågs på tisdagskvällen till Sveriges bästa mediesajt av tidningen Internetworld.

Enligt juryn får SvD.se priset efter som den är "social och säker med tydlig avsändare. Vinnarsajten låter även människorna ta plats. Vassa pennor och pigga redaktörer tillsammans med morgontidningens eftertanke och seriositet gör att vinnaren behåller webbpulsen, samtidigt som sajten blir en naturlig del av den sociala webben."

– Det är ett fruktansvärt fint pris som har funnits i flera år. Vi hade tänkt vinna nästa år. Vi har precis kommit ur teknikträsket och har mycket på gång. Det kommer bli en ännu bättre sajt framöver, säger Bo Hedin, chefredaktör, vd och ansvarig utgivare för SvD digitala medier.

Aftonbladet.se vann förra året. I år delar sajten andraplatsen och juryns motivering lyder: ”aftonbladet tvingar konkurrenterna att jobba stenhårt för att inte bli hopplöst frånsprungna. En förnyare av webbjournalistiken som aldrig missar en bra fråga att ställa sina läsare. Gott om webb-tv och video-material gör sajten till en fullfjädrad multimediekanal. Mixen av underhållning och traditionella nyheter funkar. Och faktum kvarstår att vi alltid stannar längre på Aftonbladet än vi planerat.”

Priset för Sveriges bästa sajt alla kategorier 2007 gick till ving.se.

aftonbladet.se