Brunch med La Bohème

Foto: På plats. David Bergling och Pelle Flod, gäster på Berns, välkomnar operabrunchen. "Häftigt, det behövs i den här delen av stan", säger Pelle Flod.
NYHETER

Om du börjar bli mätt på tv-pop och dessutom sugen på en asiatiska godbitar i massor så är Berns söndagsbrunch ett bra alternativ. Där har operasångerskan Kjerstin Dellert fått fritt spelrum att knåpa ihop ett program som ska locka fram musikaliska finsmakare i alla stockholmare.

Foto: Operalegend. Kjerstin Dellert hemma hos sig.

- Jag vet att det finns en stor publik som gillar opera och klassisk musik. Och förhoppningen är att även de som inte redan kan och vet allt om det ska våga sig hit, säger Kjerstin Dellert. Söndagen den 4 november bjuder hon och hennes adepter på en stor operagala, och varje söndag fram till jul bjuds sedan Berns besökare på äventyr i operans värld.

- Det är en samling ”Idol-starlets” som ska sjunga, en som redan är ett känt namn i skaran är sopranen Emma Vetter. De som medverkar kommer att bli morgondagens stora stjärnor på operahimlen. Jag är med på mängder av uttagningar till operautbildningar och liknande, så jag har kompetens att bedöma.

Vad blir det för repertoar?

- Mina egna favoriter, klassiker som Carmen, Tosca, la Bohème och Rigoletto.

Vad tycker du om Berns som operalokal?

- Det är en ståndsmässig lokal, interiören är fint återskapad med guld och röd sammet. Jag har själv sjungit där många gånger och inte minst lyssnat på de stora elefanterna som Liza Minnelli, Josephine Baker och Louis Armstrong.

Miranda Sigander

Fler special-bruncher i stan

(.se)