Japan gästar stan

NYHETER

Galen, udda musik i en aura av kitsch. Det utlovas när Södra Teatern i helgen arrangerar Tokyo Sound Revolution, en minifestival med japanska band.

Foto: Patrik Liljegren utlovar japansk attityd.

Glöm allt vad blyghet, återhållsamhet och genretillhörighet heter. Attityd och gränsöverskridning får en helt ny innebörd när Södra Teatern får besök av fyra japanska band i helgen.

- Den japanska musikscenen är otroligt spännande. Japanerna snor från alla och blandar stilar hejvilt. De samplar och leker ihop ett eget, helt unikt sound, säger Patrik Liljegren, teaterchef på Södra Teatern.

Men musiken är inte allt. Scenshowen är minst lika viktig. Det är eX-Girl ett tydligt exempel på. De uppträder iklädda minikjolar i plast och färgglada frisyrer, hyser en förkärlek till grodor och bygger sin image på att de kommer från planeten Kero Kero (kvack kvack på japanska).

- De japanska banden är väldigt konceptualiserade. De använder ofta scenkostymer och deras framträdanden är späckade av kreativ estetik, säger Patrik Liljegren.

Tokyo Sound Revolution handlar med andra ord om hybridmusik och kitsch. Men Patrik Liljegren är noga med att påpeka att det inte rör sig om någon experimentscen.

- De här banden levererar en blandning av musikstilar som vi aldrig hört förut. Det är udda, men rent musikaliskt är det skitbra.

Läs mer om Tokyo Sound Revolution

Här är banden som spelar på Tokyo Sound Revolution

eX-Girl

Fresh!

Ego-Wrappin

Pepe California

Linda Kling, Punkt SE