Livstids fängelse för strypmord

NYHETER

Den man i Karlskoga som åtalats för att ha strypt sin älskarinna och brott mot griftefriden dömdes på fredagen till livstids fängelse.

Det var en tidig onsdagsmorgon i mitten av maj som 30- åringen och hans 29-åriga älskarinna grälade i hans lägenhet utanför Karlskoga centrum. Det slutade med att mannen slog henne så att hon föll omkull. Sedan ströp han henne, först med händerna och sedan med ett skärp som han hämtade.

– Jag ville bara få tyst på henne, sa den åtalade mannen i rättssalen, enligt nätupplagan av Karlskoga-Kuriren.

Sex med kroppen

Mannen har erkänt att han sedan klippte hål i kvinnans underkläder och hade samlag med den döda kroppen. I förhör har han sagt att syftet var att skända kvinnan eftersom han var arg på henne för att hon hade försatt honom i den situationen.

Mannen åtalades för mord och brott mot griftefriden. Försvaret medgav brott mot griftefriden men säger att händelsen var dråp eftersom mannen angav sig själv till polisen.

Har inte visat någon ånger

I sin dom skriver Karlskoga tingsrätt att mordet närmast liknar en avrättning. Mannen ska inte heller ha visat någon ånger utan i stället menat att det var offrets fel att han skändade kroppen. Därigenom har han, enligt tingsrätten, visat på "ett sinnelag som är direkt stötande för det allmänna rättsmedvetandet". Därför dömer tingsrätten mannen till livstids fängelse. Han ska även betala skadestånd på 75 000 kronor var till kvinnans sambo och barn.