”Vi var riktigt skärrade”

NYHETER

Magnus Hedman, Ola Wenström och Jens Tolgraven från TV4-sporten i flygdrama

I morse skulle ett tv-team från TV4-sporten resa från Arlanda till Kalmar men precis innan start utbröt någon slags brand ombord.

– Vi skrek på piloterna att stanna. Det var riktigt läskigt, säger Ola Wenström till aftonbladet.se.

Foto: I flygdrama Ola Wenström och ett TV-team från TV4-sporten var med i ett flygdrama på Arlanda i morse. ”Det blev lite panik”, berättar han.

Det började med att en lampa i det specialchartrade planet lyste innan start. Men piloten valde att starta ändå.

– När vi hade satt fart nerför landningsbanan och precis skulle lyfta såg flera framme i planet att det kom rök från golvet, säger Ola Wenström. De började skrika på piloterna att det brann och att de skulle stanna. Det blev lite panik just då.

Slog larm

På något sätt lyckades piloten avbryta starten och slå larm. Passagerarna kunde evakuera den rökfyllda kabinen.

– Det kom tre brandbilar i full utryckning, men det verkar inte som det blev någon riktig brand. Jag vet inte vad det var som var fel, säger Ola Wenström.

Att flyga vidare med samma plan var aldrig aktuellt.

– Nej, det var flera som vägrade att kliva ombord igen.

Mindre plan

Istället fick TV-teamet ta sig till Bromma flygplats där ett mindre plan fick flyga ner folk och utrustning i två omgångar.

– Nu sitter vi här i Kalmar och väntar på transport till Fredriksskans. Vi kanske till och med hinner i tid, säger Ola optimistiskt.

Ombord på planet befann sig förutom Ola Wenström också redaktören Jens Tolgraven, expertkommentatorn Magnus Hedman samt kameramän och produktionsteam.

Robert Triches