Kidnappades och dumpades nakna

NYHETER

Två män anhölls i helgen efter att de fört bort två män i bil, misshandlat dem och sedan dumpat dem nakna ute på landet, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

En gårdsägare på landsbygden utanför Östra Ljungby i Skåne möttes av en oväntad syn när han öppnade dörren sent på fredagskvällen. Utanför stod två nakna män som förklarade att de hade blivit kidnappade och att deras kläder var stulna.

Kläddes av och misshandlades

Upprinnelsen till bråket ska ha börjat på en fest i Östra Ljungby som snart urartade i fylla och slagsmål. De två männen, 61 respektive 51 år gamla, ska då ha tvingats ut ur huset av två andra män, 23, respektive 59 år gamla. De tvingade sedan till sig 61-åringens bilnycklar och körde iväg med de två männen. När de kom ut på landsbygden kastades de ut ur bilen.

– De drabbade säger att de kläddes av och att de blev sparkade, säger Charley Nilsson, informatör vid Skånepolisen till Helsingborgs Dagblad.

Gärningsmännen ska sedan ha lämnat platsen med kläderna och 61-åringens bil.

Olaga frihetsberövande

De två gärningsmännen kunde snabbt pekas ut när polisen kom till platsen och greps några timmar senare. De anhölls på lördagen misstänkta för olaga frihetsberövande, misshandel och grov stöld.

Aftonbladet.se