Laddaren och mobilen brann när Jimmie sov

Foto: Privat.
Jimmies laddare, telefon och mobilskal brändes sönder när han laddade telefonen.
NYHETER

Jimmie Nordberg laddade sin mobiltelefon på natten.

När han vaknade var både laddaren och telefonen sönderbrända, skriver Sundsvalls Tidning.

– Tänk om nattduksbordet hade fattat eld, vad hade hänt då? säger Jimmie Nordberg till Aftonbladet.

När Jimmie Nordberg kom hem från Kolmården i söndags kväll la han telefonen på laddning innan han gick och la sig. Telefonen är en Samsung Galaxy S7 Edge som han köpte för ett par månader sedan.

Morgonen därpå insåg han att något inte stod rätt till.

– Jag tänkte att det var konstigt att telefonen inte blinkade. Det brukar alltid vara något sms eller någon notis om att telefonen är laddad. Men nu var den helt svart, säger han.

Helt sönderbränd

När Jimmie synade telefonen märkte han att både den, laddaren och skalet var helt sönderbrända. Boken, som han hade lagt telefonen på, hade också brännmärken.

– Det var inte förrän långt efteråt jag började tänka på vad som hade kunnat hända. Tänk om boken hade fattat eld. Vad hade jag gjort då? Det var ju mitt i natten.

Efteråt lämnade han in telefonen till Teliabutiken där han hade köpt den.

– De lagade den, men laddaren och skalet var de inte intresserade av. De sa att det troligtvis kommer att bli ett garantiärende.

Jimmie är förvånad över att Telia inte ville undersöka laddaren eftersom att han tror att den skulle kunna ha med branden att göra.

”Känns inte jättetryggt”

Nu har han fått tillbaka telefonen.

– Men det känns inte jättetryggt att ha samma telefon. Jag hade hellre velat ha en ny. Tänk om det händer igen. Jag kan bara hoppas att de som lagade den kan sina grejer.

När Aftonbladet pratade med Jimmie hade han mejlat Samsung och berättat om laddaren utan att få svar. Någon timme efter att Aftonbladet hört av sig till Samsung ringde de upp Jimmie och meddelade att han kommer att få en ny telefon, en ny laddare och ett nytt skal.

ARTIKELN HANDLAR OM

Samsung

Sundsvall