Norsk polis ”arresterade” pokémon: störde den allmänna ordningen

NYHETER

Polis i södra Norge ”arresterade” på lördagen en något ovanlig filur, känd under namnet Charmander.
”Han blev tagen för att ha stört den allmänna ordningen”, skriver polisen i Setesdal på Facebook.
Den lilla Pokémon-ödlan släpptes senare fri efter förhör.

Det mobilbaserade spelet Pokémon Go har tagit världen med storm, men också skapat en hel del kaos i det verkliga livet. Detta då spelets över 100 små djur gömmer sig bland oss människor och anpassar sig efter den miljö som spelaren befinner sig i.

På lördagen arresterades en Charmander av norsk polis efter att han enligt uppgift ha ”stört den allmänna ordningen”. Den animerade figuren ska bland annat ha agerat omdömeslöst genom att promenera runt till människor i olika trädgårdar.

Det skriver polisen i Setesdal i ett något skämtsamt inlägg på sin officiella Facebook-sida.

”Jagas av människor dygnet runt”

”Han förklarar för polisen att de är mycket talrika, och att de har kommit för att stanna. Han berättar också att de finns människor som jagar dem överallt, hela dygnet”, skriver de vidare.
Polisen uppger också att de inte har ”kapacitet att gripa alla pokémon” samt inte heller vet om de utgör ett hot mot den lokala faunan.

Uppmanar pokémon-jägare att visa hänsyn

Vidare uppmanar de alla Pokémon-jägare i Setesdal och resten av landet att visa hänsyn till sin omgivning, inte gå in i privata trädgårdar och störa människor genom att smyga omkring utanför sovrumsfönster nattetid. De hänvisar också till rapporter om situationer som uppkommit i trafiken då folk lämnat bilar stående, kört långsamt eller på andra sätt hindrat trafiken – allt för att fånga ännu ett djur.
”Detta föreslår polisen att man undviker då det kan orsaka farliga situationer. Annars önskar polisen fortsatt god jakt!”

Setesdalpolisen avslutar med att meddela att Charmander släpptes fri efter förhör, med löfte om att han ska uppföra sig i fortsättningen.

Inlägget har inte helt oväntat fått många att dra på smilbanden. Tidigt på söndagsmorgonen hade det delats omkring 2 900 gånger och fått över 14 000 glada reaktioner.