Man ihjälskjuten utomhus i Malmö

1 av 6
NYHETER

En man i 25-årsåldern hittades skjuten i Malmö under natten mot torsdagen. Han fördes till sjukhus, men avled av sina skador.

Polisen har inlett en förundersökning om mord.

– Det finns vittnen och vi har gjort vissa fynd, säger Mikael Lindh, befäl vid polisens ledningscentral i region Syd.

Polisen larmades om den skottskadade mannen klockan 02.08 natten mellan onsdag och torsdag. Förbipasserande hade påträffat honom på en plats vid Inre Ringvägen på Söderkulla i Malmö.

Mannen fördes till sjukhus i ambulans med mycket allvarliga skador.

Senare meddelade polisen att mannen avlidit. Han är identifierad och är i 25-årsåldern och hemmahörande i Malmö. Anhöriga är underrättade om dödsfallet.

– Vad vi hittills konstaterat är han inte känd av oss sedan tidigare, säger Mikael Lindh, befäl vid polisens ledningscentral i region Syd.

Ingen gripen

Platsen där mannen hittades spärrades av och kriminaltekniker kallades dit. En stund senare spärrades även en innergård av vid ett flerfamiljshus.

– Det är i samma område, det är en del av den tekniska undersökningen, säger Mikael Lindh.

Under morgonen uppgav polisen att mannen blev skjuten på Balladgatan och att man där gjort fynd som tyder på skottlossning.

Polisen har inlett en förundersökning om mord. Enligt Mikael Lindh finns det vittnen, men ingen misstänkt gärningsman har gripits.

”Söker med hundar”

Ett stort antal polisfordon var efter skottlossningen på plats på motorvägen vid trafikplats Söderkulla, berättar en person för Aftonbladet.

– Poliser söker med hundar. Det är både vanliga bilar och piketbussar, säger personen.

Vid 07-tiden på torsdagen hävdes avspärrningarna på både brotts- och fyndplatsen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Malmö