Hillary Clintons nya dubbelgubbtrubbel

1 av 4
NYHETER

Hillary Clinton leder stort i primärvalet men nu har hon hamnat i ”dubbelgubbtrubbel”.

Donald Trump är klar och kan fokusera helt på Clintonattacker.

Samtidigt spås Bernie Sanders nya majframgångar – och utlovar fajt på konventet.

Från början var de republikanska presidentkandidaterna tolv till antalet. Nu återstår bara den på förhand nederlagstippade Donald Trump.

Efter de senaste dagarnas avhopp är skrällen ett faktum och nu kan miljardären helt och hållet rikta in sin kampanj mot presidentvalet och huvudmotståndaren om platsen i Vita huset – Hillary Clinton.

”Ohederliga Hillary”

”Ohederliga Hillary har noll ledaregenskaper. Som Bernie Sanders säger, hon har dåligt omdöme” twittrar Donald Trump.

En tweet som också illustrerar svårigheterna Hillary Clinton står inför.

Clinton som trots ett stort försprång i primärvalet nu måste föra en tvåfrontskampanj. Dels mot republikanen som själv sagt att han i princip kunnat skjuta någon på gatan i New York utan att förlora sina väljare och dels den fortsatta primärvalsstriden mot Bernie Sanders som efter en skrällseger i Indiana i början av maj vädrar morgonluft.

– Jag inser att vi har en uppförsbacke framför oss, men det finns en väg mot seger, även om det är en smal väg, sa Bernie Sanders efter segern, skriver Los Angeles Times.

Och nu uppges maj kunna bli bjuda på ytterligare några steg närmare krönet på backen för Sanders.

Enligt Politico ser den närmaste tiden ut att kunna bjuda Bernie Sanders på nya framgångar i West Virginia såväl som Oregon.

– Vi kommer att hålla oss kvar i racet ända tills den sista rösten är räknade i primärvalet i Washington DC, säger Bernie Sanders i en radiointervju enligt Politico.

”Fajt på kongressen”

Vermontsenatorn går också till en Trumpattack mot Clinton när han utlovar en fajt på kongressen – om partietablissemanget inte ”spelar rättvist”, uppger AP.

I ett brev till demokraternas nationella valkommitté skriver han att han ”märkt att flera av hans supportrar inte bjudits in” samt att regelkommittén kommer ledas av två personer han kallar ”aggressiva Clinton-ivrare”.

Om inte allt går schysst till kommer Sanders, enligt sitt brev, gå till strid när partiets officiella nominering äger rum i Philadelphia i slutet av juli.

Den demokratiske partistrategen Joe Trippi säger att Bernie Sanders helt enkelt är en distraktion för Hillary Clinton.

– Det är ett störningsmoment, en distraktion, eftersom han inte kan vinna nomineringen och varje dollar han spenderar och varje gång hon måste försvara sig mot en attack eller besvara en anklagelse från honom är pengar och tid som inte lagts på att definiera Donald Trump, säger Joe Trippi till Politico.

– Det är allt som återstår vid det här laget. Jag tror att folk gav honom utrymme när han hade en matematisk chans men det finns inget sätt att räkna som leder till att han nomineras till presidentkandidat.

ARTIKELN HANDLAR OM