Polisjakt efter rån mitt i Göteborg

NYHETER

Två gripna – en söks fortfarande

En större polisjakt pågår i centrala Göteborg efter ett väpnat rån. Två personer har gripits – den ena misstänks ha kört en flyktbil – men en gärningsman söks fortfarande.

– Han fick ju inte möjlighet att åka med den här bilen som tänkt, säger polisens presstalesperson Tommy Nyman.

Det var vid 11-tiden som polisen larmades till en telebutik på Kungsgatan i centrala Göteborg. Två personer ska ha hotat personalen med pistolliknande föremål.

Gärningsmännen ska ha flytt till fots och flera polispatruller jagade efter. Efter mindre än tio minuter greps en misstänkt person i en bil. Kort därpå grips ytterligare en person vid centralstationen.

– Det var två som var inne i butiken och en som var i en bil en bit därifrån, säger polisens presstalesperson Tommy Nyman.

En flyktbil?

– En bil som vi sätter i samband med det här, ja. En av de två som var i butiken letar vi fortfarande efter. Han fick ju inte möjlighet att åka med den här bilen som tänkt.

Ett vittne berättar för Aftonbladet hur hon hörde sirener utanför sin arbetsplats, i närheten av brottsplatsen. När hon tittade ut såg hon en person stå med ett vapen riktat mot en bil.

– Jag fattade inte vad som hände och jag trodde först att det var en brottsling. Sen insåg vi att det var en civilpolis. Allt gick så fort, säger hon.

Stal telefoner

Enligt de första uppgifterna ska gärningsmännen ha fått med sig telefoner till ett okänt värde vid rånet. Ingen person ska ha kommit till skada. Polisen har inlett en förundersökning gällande misstänkt grovt rån och har spärrat av telebutiken.

Den misstänkta flyktbilen har tagits i beslag.