Greta, 16 fick småkryp i lyxgröten: ”Äckligt”

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Även Anwar, 44, drabbades – åt en hel portion innan han gjorde upptäckten

1 av 4 | Foto: Privat
Det kryllade av både larver och utvecklade insekter i grötpaketet som Anwar mumsade på efter träningen.

Larvigt gott, eller slingrande sunkigt?
Anwar Aodah fick en synnerligen obehaglig överraskning till kvällsmålet. Grötpaketet var fullt av larver och småkryp.

– Jag spydde hela kvällen, säger Anwar.

Greta Edkvist, 16, i Saltsjöbaden drabbades av samma sak och hörde av sig till Aftonbladet med en film på den krypande gröten.

Det är viktigt att fylla på med näring efter fysisk aktivitet. Men för 44-årige Anwar Aodah i Segeltorp i sydvästra Stockholm blev måltiden efter träningen mer proteinrik än han tänkt sig.

Anwar tog sig en skål ”supergröt” från Paulúns. Det är en produkt som bolaget beskriver som ”fullproppad med de godaste gryn, fröer, nötter och bär”. Anwars paket innehöll dock en hel del malplacerade ingredienser.

– När jag åt så märkte jag inget konstigt. Men sedan så hällde min fru upp resten av innehållet i en glasburk. Då såg jag det hemska. Det var fullt av larver och insekter som kröp omkring, säger han, och fortsätter:

– Det var så otroligt äckligt. Vi fick en chock båda två, och jag spydde flera gånger.

”Mår väldigt dåligt”

Anwar har blivit starkt berörd av det inträffade. När Aftonbladet når honom på torsdagseftermiddagen har han fortfarande knappt ätit någonting efter småkryps-röran.

– Jag har bara ätit lite frukt. Jag mår väldigt dåligt över det här. Jag har minnesbilder av hur maskarna kryper upp ur burken.

Det kommer att dröja länge innan 44-åringen närmar sig ett grynpaket igen.

– Kanske blir det så att jag aldrig vågar äta något liknande igen.

”Kryp i skålen”

Även Greta Edkvist, 16, i Saltsjöbaden drabbades av en obehaglig överraskning när hon och en kamrat öppnade ett paket Paulúns supergröt.

– När vi hällde upp den så såg vi att det var kryp i skålen. Det var väldigt obehagligt, säger hon.

Greta Edkvist, som filmade den krypande supergröten, kommer aldrig mer att köpa produkten.

– Nej, det kommer jag inte göra. Det var äckligt, säger hon.

Kan få ersättning

Paulúns gröt tillverkas av företaget Orkla Foods Sverige i samarbete med hälso- och näringsexperten Fredrik Paulún.

Aftonbladet har varit i kontakt med Orkla. Vi hänvisades till bolagets konsumentkontakt, som dock enbart har telefontid på förmiddagarna.
Det aktuella paketet köptes i en Willys-butik i Kungens kurva i södra Stockholm. Willys ägs av livsmedelsjätten Axfood. Där är Claes Salomonsson presschef. Han har aldrig varit med om någon liknande händelse och vill gärna att Anwar lämnar in paketet till butiken igen.

– Jag förstår att kunden är upprörd. Vi vill få in paketet och analysera vad det är som har hänt så vi kan kontakta leverantören och gå till botten med det här, säger Claes Salomonsson.

På sin hemsida skriver Willys att kunder som är missnöjda med produkter kan ta med dem tillbaka till butiken för att mot uppvisande av kvitto få ersättning.

Aftonbladet har sökt Fredrik Paulún för en kommentar.

Publicerad: