Hillary Clinton förhörd av FBI

Av: Joakim Magnå

Publicerad:

Hillary Clintons mejlhantering fortsätter att förfölja henne.

Den amerikanska presidentkandidaten förhördes av den federala polisen FBI i tre och en halv timme under lördagen.

– Hon är glad att ha haft möjligheten att hjälpa justitiedepartementet att slutföra den här granskningen, skriver hennes talesperson Nick Merrill i ett uttalande.

Under sin tid som utrikesminister använde Hillary Clinton en privat mejlserver för att kommunicera i sin myndighetsroll.

Skandalen har skakat om demokraten Hillary Clintons presidentvalskampanj och gett hennes kritiker bränsle – inte minst hennes motståndare, republikanen Donald Trump.

Hon har tidigare bett om ursäkt för hur hon hanterade sitt mejlande mellan åren 2009 och 2013, men anser inte att agerandet riskerat den statliga säkerheten.

FBI har de senaste månaderna utrett Hillary Clinton. Nu meddelar hennes kampanjstab att hon frågades ut av den federala polisens utredare under lördagen.

Utredningen i sin slutfas

Det tre och en halv timme långa förhöret genomfördes på FBI:s högkvarter i Washington och enligt källor till CNN och Washington Post innebär det att utredningen är i sin slutfas.

– Clinton gav en frivillig intervju i morse om sin mejlhantering under tiden som hon var minister. Hon är glad att ha haft möjligheten att hjälpa justitiedepartementet att slutföra den här granskningen, skriver hennes talesperson Nick Merrill i ett uttalande och fortsätter:

– Med respekt för förundersökningen kommer hon inte att ge några ytterligare kommentarer om det här.

Hillary Clintons mejlhantering blev känt förra året när hennes agerande som utrikesminister under Benghazi-krisen 2012 undersöktes av kongressen.

Kommenterar på Twitter

I ett anfall mot den amerikanska ambassaden i Benghazi i Libyen dödades ambassadören J. Christopher Stevens och tre ytterligare amerikaner. Bakom attacken låg militanta islamister.

När Hillary Clinton slutade som utrikesminister lämnade hon över 30 000 mejl till inrikesdepartementet. Lika många undanhölls, eftersom hon ansåg att dem var av privat natur.

Uppgifterna om utfrågningen har inte gått rivalen Donald Trump obemärkt förbi.

"Det är omöjligt av FBI att inte föreslå att Hillary Clinton åtalas. Vad hon gjorde var fel!", skriver han på Twitter.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN