Trump: Vi kommer att vinna, vinna, vinna

1 av 19
NYHETER

NEW YORK. Donald Trump knockade slutligen Marco Rubio i natt.

Men trots tunga vinster i Florida, North Carolina, Illinois och Missouri blev han inte av med övriga rivaler som står i vägen för den slutgiltiga segern.

– De förstår inte enkel matematik, konstaterade han under ett i övrigt dämpat anförande i sitt palats i Palm Beach under morgonen.

Det här var natten när Donald Trump slutligen skulle gå på knock och avgöra det republikanska primärvalet.

Och den 69-årige miljardären hade obestridligen stor framgång.

Han sopade till att börja med hem ”winner-takes-all”-slaget i Florida och dödade därmed hemmasonen Marco Rubios kampanj.

Sedan följde segrar i North Carolina och Illinois och en stenhård batalj med Ted Cruz om förstaplatsen i Missouri.

Kasich vann i Ohio

Men John Kasich snuvade honom på segern i Ohio – också ”winner-takes-all”-stat – och guvernören svor trots hopplöst underläge i delegaträkningen på att fortsätta kämpa för nomineringen.

Samtidigt tog Ted Cruz en räcka andraplatser och målfoto-thrillern i Missouri som inteckning för att även han är kvar i striden.

Så det republikanska primärvalsracet fortsätter – till frustration för en Trump som väntar ivrigt på att få lägga all sin kraft på striden mot Hillary Clinton i höst.

– De förstår inte enkel matematik, konstaterade ”The Donald” under ett förhållandevis lågmält framträdande i sitt slott Mar-a-Lago i Palm Beach tidigt i morse, svensk tid.

”Största politiska storyn i världen”

– Det är dags att partiet sluter upp bakom vår folkrörelse. Vi drar ju in tiotusentals nya väljare. Demokrater, oberoende och sådana som aldrig röstat tidigare. Det är den största politiska storyn i hela världen.

Han hyllade Rubio – som han tidigare varit så brutal mot – för hur hårt han jobbat men nämnde vare sig Kasich eller Cruz vid namn.

I stället ägnade han resten av sitt tal åt att återupprepa sina löften om vad som kommer att ske när han blir president.

– Vi kommer att vinna, vinna, vinna!, lovade han.

Men det verkar som ”frontrunnern” först tvingas till ännu en debatt – i Salt Lake City – på måndag.

Det var inte riktigt så han hade tänkt sig upplösningen på den ultimata supertisdagen.

Den skulle slutligen avgöra allt.

ARTIKELN HANDLAR OM