Luiz: ”Häng inte ut de som slog min dotter”

Foto: Luiz vill att folk ska låta bli att hänga ut de som misshandlade hans dotter.
NYHETER

Luiz Silvas 16-åriga dotter blev brutalt misshandlad av ett tjejgäng i tonårsåldern.

Nu vill Luiz att folk ska sluta hänga ut tjejerna på nätet.

– Jag förstår att ilskan finns men den är farlig, säger han.

Häromveckan blev Luiz Silvas 16-åriga dotter nerslagen av några tonårstjejer som i ett par veckors tid utsatt henne för hot och trakasserier. Tjejerna bad 16-åringen att komma till Max i Uppsala för att lösa dispyten. När hon kom dit drog de ut henne och slog ner henne i en gränd.

– Som tur var blev det ingen allvarlig fysisk skada. Men läkaren sa att om den som sparkade eller stampade henne i halsen hade haft en annan vinkel på foten hade hon dött på plats, säger Luiz Silva.

Får ångest- och panikattacker

Misshandeln filmades och spreds på nätet. Luiz dotter lider fortfarande av det som hänt.

– Hon har repat sig ganska bra fysiskt. Men det psykiska jobbar vi fortfarande med. Hon får ångest- och panikattacker på kvällarna.

Nu har Luiz fått reda på att tjejgänget hängs ut med namn och bilder på nätet. Därför har han skrivit ett Facebookinlägg för att få stopp på det.

Snälla förstå att detta sätter dessa personer i fara och skräck. Just sådan skräck och fara som vi vill få bort från samhället.

Vi är inga bödlar gott folk så agera inte som det”, skriver han bland annat.

– Det har börjat komma fram namn och hot. Jag förstår ilskan på nätet, men den är farlig. Det kan sätta familjerna i fara. Familjer är familjer. Bara för att någon i familjen har gjort något dumt innebär inte det att alla ska straffas.

”Det är flickor vi talar om”

Luiz tycker inte att hänga ut tjejerna på nätet är rätt sätt att lära dem en läxa.

– Det är flickor vi talar om. De har sina orsaker till att de befinner sig där de befinner sig i livet. Det är någonting de behöver hjälp med.

Han skrev delvis inlägget för att det hade börjat spekuleras i att det var han och hans familj som hade hängt ut tjejerna.

– Men vi har aldrig haft något behov av att leta upp dem och själva skapa rättvisa. Vi har aldrig velat hänga ut tjejerna.

Storsint

I kommentarsfältet till inlägget är det många som tycker att Luiz är storsint.

– Det är flera som skriver att det är viktigt att lära sig att se på det sättet i stället för att bara agera på känslorna man får, ilskan. Det är inte bra om man gör det.

Läs hela Luiz inlägg nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Näthat

Uppsala

Facebook