Facebook köper populär app – så här påverkas flödet

1 av 3 | Foto: Facebooks senaste köp.
NYHETER

Har du sett fler och fler ”face-swapping”-klipp och liknande på sociala medier? Nu lär de bli ännu fler. Facebook har nämligen köpt företaget bakom appen MSQRD, skriver Tech Insider.

Den senaste tiden har appen MSQRD (Masquerade) klättrat allt högre upp på listorna över världens mest nedladdade.

Med hjälp av olika filter och funktioner kan man göra roliga bilder på sig själv och andra. En populär funktion är så kallad ”face swap” där man kan göra så att två personer på samma bild byter ansikte med varandra.

Nu har Facebook valt att köpa företaget bakom Masquerade, ett steg i att försöka mota konkurrensen från Snapchat där liknande filter redan finns. Prislappen har ännu ej avslöjats.

Face swap på Facebook?

Enligt Tech Insider kommer tekniken från MSQRD integreras med Facebook. Det är alltså troligt att filter och face swap-funktioner snart kommer att finns på det sociala nätverket.

Appen kommer dock att få fortsätta leva sitt eget liv parallellt med Facebook.

”Vi är glada över att slå oss samman med Facebook och nå ut med vår teknologi till till ännu fler människor. Genom Facebook kan vi nå ut på ett helt annat sätt än tidigare”, skriver Masquerade-skaparna i ett blogginlägg.

Facebook-grundaren Mark Zuckerberg presenterade nyheten på sin Facebooksida genom att själv använda ett filter så att han såg ut som Iron Man.

Se klippet nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM