Första modellen med Downs syndrom

avNathalie Mark

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Beauty & Pin-Ups

Katie Meade har tävlat i paralympiska spelen, rest jorden runt för att bryta stigman kring funktionsnedsättningar – och nu är hon modell.

– Det är rätt coolt, säger hon till PeopleStyle.

När det amerikanska hårvårdsmärket Beauty & Pin-Ups nyligen avslöjade sin nya modell Katie Meade fick det stort medialt genomslag. Varför? Det är första gången som en kvinna med Downs syndrom är ansiktet utåt för ett skönhetsmärke, skriver Cosmopolitan.

”Katie är orädd”

– Beauty & Pin-Ups är en hyllning till kvinnokampen och vad som krävdes för att bli pinup-modell 1935. Samtidigt vill vi sprida vårt budskap på ett modernt sätt. Så när vi skulle lansera vår nya produkt under namnet "Fearless" blev det väldigt enkelt – Katie är verkligen orädd, säger Kenny Kahn, vd, till PeopleStyle.

”Jag älskar mitt liv”

Innan Katie blev modell har hon genomgått svåra hjärtoperationer, tävlat i paralympiska spelen i bom och rest jorden runt för att bryta ned stigman kring funktionsnedsättningar.

– Jag är en väldigt positiv person. När jag ser människor med funktionsnedsättningar går jag fram och säger "Hej". Jag önskar att fler skulle göra det. Vi har alla ett hjärta, säger Katie i en presentation på skönhetsmärkets hemsida.

Och Katie känner sig glad över att få vara en del av kampanjen.

– Det är rätt coolt. Jag älskar att vara en del av Beauty & Pin-Ups-familjen. Jag vill att människor ska titta på mig och se en 32-årig kvinna som älskar sitt liv, säger hon.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM