Sjukhusets varningsskylt till Pokémonspelarna

avFrasse Levinsson

1 av 2 | Foto: Johan Eklöf.
Skylt vid Kullbergska sjukhuset som uppmanar alla pokemonspelare att ta de lungt på området.

Pokémonspelarna tvingar sjukhuspatienterna till sömnlösa nätter. Nu har sjukhuset satt upp en skylt för att få spelarna att lugna ner sig, rapporterar SVT Sörmland.

Det populära mobilspelet ”Pokémon Go” får oanade konsekvenser för Kullbergska sjukhuset i Katrineholm. Det finns nämligen ett så kallat ”pokestop”, en plats där spelare bland annat kan plocka på sig värdefulla föremål i spelet, utanför entrén.

Sjukhuspersonal: ”Ingen hänsyn”

Nu har en sjukhusanställd hört av sig till SVT och berättat om hur vissa av spelarna misskött sig.

Hur många människor som helst har varit vid entrén nattetid nu i helgen. Många har skött sig bra. Men många har pratat högt, inte stängt av bilen, trampat i rabatter, haft hundar med sig som skällt.

Ingen hänsyn till de sjuka patienter som ligger med fönstret ut mot entrén. Jag önskar att mina patienter ska få en god nattsömn som ingår i deras jakt på hälsa”, skriver personen enligt SVT.

Tvingats sätta upp skylt

Sjukhuset har därför satt upp en skylt för att få bukt med de högljudda Pokémontränarna.På skylten står det:

Till er pokémonjägare: Detta är ett sjukhusområde. Vore snällt om ni tänker på oss som behöver lugn och ro här. Lycka till med jagandet, men försök att vara tysta. Tack på förhand - personal och patienter på sjukhuset”.

ARTIKELN HANDLAR OM