24-åring sköt kvinna i huvudet: ”Vad har jag gjort?”

En skottskadad 21-årig kvinna hittades på lördagskvällen av polisen i en lägenhet i Gustavsberg i Stockholm.

Hon ska enligt uppgifter till Aftonbladet ha blivit skjuten i huvudet.

En 24-årig man är anhållen på sannolika skäl för mordförsök. Enligt uppgifter till Aftonbladet sa mannen när han greps: ”Vad har jag gjort?”

En 21-årig kvinna sköts i huvudet i en lägenhet i Gustavsberg under lördagskvällen. Kvinnan fick livshotande skador och fördes med ambulanshelikopter till sjukhus.

Enligt källor till Aftonbladet är hennes tillstånd kritiskt.

I lägenheten greps en 24-årig man.

– Han är anhållen på sannolika skäl för grovt vapenbrott och försök till mord, säger Marie Spjut, jourhavande förundersökningsledare i Stockholm syd.

Varken kvinnan eller mannen är skrivna på den aktuella adressen i Gustavsberg och polisen är förtegen kring deras eventuella relation.

Enligt uppgifter till Aftonbladet sa 24-åringen när han greps: ”Vad har jag gjort?”

Mannen har flera domar bakom sig. Han fick sin första dom 2011, för olovlig körning av moped.

Insats efter skjutningen i Gustavsberg.
Insats efter skjutningen i Gustavsberg.

Dömd för flera brott

2013 dömdes mannen för narkotikabrott till ungdomsvård. Enligt socialtjänsten saknade mannen struktur i sin tillvaro eftersom han varit avstängd från skolan på grund av positiva prover på cannabis. Enligt mannen själv hade han bestämt sig för att bryta med sitt tidigare liv och ville förändras. Tingsrätten ansåg därför att ungdomsvård var den lämpligaste påföljden.

Tre år senare dömdes den då 20-årige mannen för skattebrott, försök till bedrägeri och ringa narkotikabrott. Tingsrätten dömde honom till fyra månaders fängelse. Domen överklagades till hovrätten som ändrade påföljden till skyddstillsyn.

2019 dömdes han till två års fängelse för olaga hot, försök till utpressning, narkotikabrott samt vapenbrott. Han hade tillsammans med en annan man hotat en person till döden med en pistol.

Nu är 24-åringen anhållen för mordförsök.

Publisert: