Villaidyll toppar klicktoppen i Uppsala

Förra veckan drömde många om ett hus strax utanför centrala Uppsala.

Bland de mest klickade bostäderna på Hemnet hittar vi allt ifrån en hästgård till en före detta skola.

Knutby, Uppsala.
Knutby, Uppsala.

1. Knutby, Uppsala

Pris: 1 795 000 kronor. Antal klick: 12 297. Mäklare: MOHV.

Den mest klickade bostaden ligger lantligt, 40 minuter med bil öster om centrala Uppsala. Det röda huset med de vita knutarna är från 1988 och sträcker sig över 165 kvadratmeter. Det rymmer sju rum, fördelat på två plan. På entréplan hittar vi en hall med braskamin, badrum, kök med matplats, vardagsrum, tvättstuga och sovrum. En trappa upp finns ytterligare ett vardagsrum, tre sovrum, balkong och ett badrum med dusch och bubbelbadkar. På tomten som är på drygt 1 500 kvadratmeter finns garage.

Storvreta, Uppsala.
Storvreta, Uppsala.

2. Storvreta, Uppsala

Pris: 6 975 000 kronor. Antal klick: 9 881. Mäklare: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Uppsala.

Även den näst mest klickade bostaden ligger lantligt, i en liten by fem kilometer utanför Storvreta, norr om centrala Uppsala. Huset som är från 1907 är en före detta skola. Två syskon förvärvade och gjorde om byggnaden, som sträcker sig över drygt 500 kvadratmeter, till en tvåvåningsvilla i början av 1990-talet. Huset rymmer nu 12 rum och har flera eldstäder, höga spröjsade fönster och jordkällare med vinkällare. De gamla skolsalarna med takhöjd på 3,7 meter är ombyggda till vardagsrum och kök. På tomten som är på närmare 6 700 kvadratmeter finns också ett mindre gårdshuset med garage, verkstad, pannrum och tvättrum.

Dalby, Uppsala
Dalby, Uppsala

3. Dalby, Uppsala

Pris: 8 500 000 kronor. Antal klick: 8 284. Mäklare: Ludvig & Co.

Den tredje mest klickade bostaden ligger också lantligt, nära sjön Ekoln, 20 kilometer söder om Uppsala centrum. Här har det bedrivits en avels-och uppfödningsverksamhet av hästar sedan början av 2000-talet och på tomten som sträcker sig över hela 4,4 hektar finns ett 1,5-planshus, ett stall med sju boxplatser, ett lösdriftstall godkänt för 13 hästar, en maskinhall, en verkstadsbyggnad och en loge. Huset som är på 124 kvadratmeter rymmer ett kök, fyra sovrum, två vardagsrum, badrum och en tvättstuga.

Sunnersta, Uppsala.
Sunnersta, Uppsala.

4. Sunnersta, Uppsala

Pris: 4 395 000 kronor. Antal klick: 7 400. Mäklare: Widerlöv & Co.

Den fjärde mest klickade bostaden hittar vi nära två badplatser och en slalombacke, söder om centrala Uppsala. Huset som är byggt 1995 sträcker sig över 220 kvadratmeter och rymmer ett vardagsrum, två sovrum, badrum och toa. På tomten finns ett uterum, garage och isolerat förråd.

Almunge, Uppsala.
Almunge, Uppsala.

5. Almunge, Uppsala

Pris: 4 995 000 kronor. Antal klick: 6 963. Mäklare: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Uppsala.

Den sista bostaden på listan hittar vi 25 kilometer öster om centrala Uppsala. Huset som har anor från 1909 totalrenoverades i början av 2000-talet. Det sträcker sig över 211 kvadratmeter och rymmer sex rum, fördelat på två plan. Här hittar vi bland annat två kakelugnar, en vedspis med murad kåpa, synliga takbjälkar och en glasveranda med spröjsade fönster.

På tomten som är på nästan 1 900 kvadratmeter finns också ett gårdshuset om 70 kvadratmeter som rymmer fyra rum och kök. Under gårdshuset, i källaren, finns en jordkällare med valv.

Publisert:

LÄS VIDARE