Sjöräddningen fick räddas på Vänern

Av:  TT

En sjöräddningsaktion i Vänern slutade med att såväl de nödställda som räddningspersonalen fick hämtas av en helikopter. Arkivbild.
En sjöräddningsaktion i Vänern slutade med att såväl de nödställda som räddningspersonalen fick hämtas av en helikopter. Arkivbild.

En sjöräddning på Vänern slutade med att såväl de nödställda som sjöräddningens personal fick räddas av helikopter, rapporterar lokala medier.

Det var sjöräddningen i Åmål som under lördagskvällen fick ett larm om en båt med motorhaveri utanför Gåsön. När de kom fram försökte räddningspersonalen i vindarna på uppemot 20 sekundmeter komma nära den utsatta båten för att få över en bogsertross.

– I mörkret och det hårda vädret fick vi in trossen i vår jetdrift, säger Anders Eriksson på Sjöräddningssällskapet i Åmål till Nya Wermlands-Tidningen.

Sjöräddningens båt förlorade då sin manöverförmåga. Efter ett misslyckat försök att lägga ankar började båten driva mot ett grund och Sjöfartsverkets helikopter larmades ut.

– När helikoptern kom till platsen gick en ytbärgare ner och hämtade upp de två personerna på den första båten. Han kom sedan ner igen och hämtade upp oss två på sjöräddningsbåten, säger Anders Eriksson.

De två båtarna kunde först på söndagen säkras av Kustbevakningen.

Alla inblandade klarade sig utan fysiska skador.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN