13-årig flicka misshandlad på skola

NYHETER

En ung flicka blev misshandlad av andra elever på en skola i Uppsala under onsdagen.

Upprinnelsen till bråket ska ha varit en konflikt i sociala medier.

Flickan fick inga allvarliga skador men fick uppsöka Akademiska sjukhuset i Uppsala.

– Jag kan bekräfta att det varit en misshandel på en skola på onsdagen och vi har en anmälan upprättad. Det är flera personer involverade, uppger Lisa Sannervik, presstalesperson på polisen i Uppsala.

Bråket startade i sociala medier

Skolpersonal kontaktade polisen efter att flera unga flickor varit inblandade i ett bråk på skolan. Flickan hade inga synliga skador bedömde polisen, men uppsökte senare Akademiska sjukhuset i Uppsala. Enligt UNT, som talat med flickans ena förälder, skadades flickan så pass illa att hon under gårdagen vårdades på intensivvårdsavdelningen på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Föräldern uppger att eleven mobbats på skolan under en längre tid. Enligt polisens utredare har flickorna haft en konflikt, bland annat på sociala medier, som urartat i bråket på skolan.

Eftersom samtliga inblandade är under 15 år kommer polisen avsluta utredningen gällande misshandel. Ärendet kommer under fredagen att lämnas över till Socialtjänsten.

Skolinspektionen inkopplad

Skolinspektionen kommer att kontakta skolans rektor.

– Vi vill veta vad som hänt och vad skolan vidtagit för åtgärder. Därefter fattar vi beslut om hur vi går vidare, säger avdelningschef Elisabeth Wikén.

Skolans rektor har kommenterat händelsen i ett brev till föräldrarna. ”Vi vet i dag inte upprinnelsen till det inträffade men vi vet att ungdomarna chattar med varandra på kvällar och nätter, det förekommer hot och förolämpningar mellan ungdomarna”, skriver rektorn enligt Upsala Nya Tidning.

ARTIKELN HANDLAR OM

Uppsala

Brott