Iskall hälsning – till solfantaster i syd

NYHETER

Vi behöver inget vackert väder för att ha det trevligt.” Det är budskapet från Ole-Krister – som riktar sig mot solande landsmän i Oslo, skriver ITromsö.

I södra Norge svepte liksom i Sverige en värmebölja över landet under helgen. Men längre norrut var det mindre svettigt. I Tromsö härjar minusgraderna än. Men Ole-Kristian Berg låter sig inte störas av den saken.

Efter att ha fått skrytsamma meddelanden från kompisar längre ner i landet bestämde han sig för att bita tillbaka.

– Jag är en Tromsökille i hjärtat och kände bara att fan, vi har det ganska bra häruppe i norr också, säger Ole-Kristian till ITromsö.

Gör succé på nätet

Det bestämde han sig för att visa. Och nog har budskapet nått fram. Ole-Krister publicerade en video där han dricker öl i bara shorts mitt i snön. Klippet lade han upp på sin privata Facebooksida – och på onsdagseftermiddagen hade det visats över 60 000 gånger.

– Det är lite överväldigande, men jag är en man med gott självförtroende, och om jag kan bidra med lite humor är det uteslutande positivt, säger han.

Han utesluter inte att det blir fler klipp från det råa vädret framöver. Filmen spelade han in i 2–3 graders väder.

– Det är bara skoj att bli kändis en eftermiddag eller två. Jag tror filmen slog an en nerv, att det var ett roligt påhitt i den kalla och hårda vardagen häruppe, säger han till ITromsö.

ARTIKELN HANDLAR OM

Norge

Väder

Oslo