Brevet levererades rätt – trots alla fel

1 av 2 | Foto: Privat
NYHETER

Många gånger får posten kritik för att brev inte kommer fram till rätt adress. Men i det här fallet kom brevet fram trots att det knappt var en siffra rätt.

När Ulrika Gustafsson kollade postlådan på onsdagsmorgonen hittade hon ett brev som kommit fram på ett minst sagt mirakulöst sett. När hon läste hur det hade adresserats fick hon sig ett gott skratt, vilket Folkbladet skrev om först.

– Jag tyckte att det var så roligt, det är så fint att få brev, säger hon.

Adressen innehöll väldigt få ledtrådar, varken namn eller adress var rätt. I stället hade brevskrivaren tagit fasta på sitt geografiska minne och formulerat hur brevbäraren skulle hitta till huset där Ulrika bor. Ord som ”berget”,”backen upp”, ”tv-masten Knaften” och ”1,5 mil utanför Lycksele” stod skrivet på brevets baksida.

– Jag vet inte hur brevbäraren lyckades. Jag kanske är känd, säger Ulrika och skrattar.

Ulrika visste inte vem det var som hade skrivit brevet men började genast tänka på en person hon har i sin omgivning.

– Det är en kvinna som har arbetstränat hos oss. Hon kom nog inte ihåg adressen och skrev istället hur hon hade tagit sig till oss. Fantastiskt tycker jag.

Ulrika delade med sig av brevet på sin Facebook och i gruppen ”Glesbygdsgirls”.

– Det här har blivit så stort. Det är så många som har berättat om deras brevhistorier, dels om brev som kommit fram, men också om brev som hamnat helt fel. Det är så roligt att läsa.

Nu ska brevet ramas in och hängas upp i gårdsbutiken som Ulrika planerar att öppna.

– Ja, jag har sparat brevet. Det måste ju hängas upp här. Visst är det en riktigt solskenshistoria?

ARTIKELN HANDLAR OM

Lycksele

Posten