Barnfamiljen beskjuten under tv-kvällen

Mitt i natten hörs smällar utanför fembarnfamiljens hus i villaområdet.

Varför de blivit beskjutna är ett mysterium.

Nu tas fallet upp i Efterlyst.

Sebastian hade precis slagit sig ned med sin fru i soffan och de fem barnen sov på övervåningen i villan som ligger i Göteborgsförorten Gårdsten. Men paret hann bara se på tv i tio minuter innan det plötsligt small till kring midnatt.

– Det small en riktig smäll, vi tänkte först att det var något som hänt med våra barn, säger han i TV3:s Efterlyst.

Snurrande kulor och skotthål

Barnen sover fortfarande lugnt på övervåningen när paret går upp för att se efter, men när de kommer ned igen upptäcker de hur en pistolkula fortfarande snurrar på golven och fyra skotthål i ytterdörren.

Då går det upp för honom att det varit en skottlossning precis utanför parets hus. Minst ett av skotten mot ytterdörren hade gått igenom hela huset och igenom altandörren mot trädgården.

– Skulle kulan ha gått snett eller om barnen hade börjat springa ned då skulle inte ens mina barn levt mer.

Till DN berättar Sebastian att polisen snabbt var på plats för att göra en teknisk undersökning och tog en kula i beslag. De hittade även flera tomhylsor på gatan.

Ingen hotbild mot familjen

Sebastian tror inte att attacken är riktad mot honom eller hans familj. Han har inget kriminellt förflutet och finns inte i belastningsregistret, så han vet inte vad som skulle kunna ligga balkom att just deras hus attackerades.

– Jag har ingen hotbild mot mig och inte mot min familj heller.

Inte heller polisen ser någon hotbild mot familjen som skulle förklara varför de blev beskjutna mitt i natten.

– Vi jobbar med utredningen framåt. Vad som framkommer i det kan jag inte föregripa. Men det är ingenting som pekar mot det i nuläget i alla fall. Sen utreder vi saker förutsättningslöst och det gör vi även här, polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr till DN.

Okänd man på adressen

En detalj som Sebastian har tänkt på sedan skjutningen är att det sedan tre år tillbaka finns en okänd man skriven på familjens adress. Vem han är och hur han kan fortsätta vara skriven på adressen vet ingen.

– Är det någonting som dras till honom?

Händelsen har gjort att familjen inte känner sig trygga i sitt eget hem och överväger att flytta.

– Planen är att eventuellt flytta härifrån. Att man ska behöva gå så långt och lämna det man har för något sånt här. Det är bedrövligt, säger han i Efterlyst.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN