Morden i Gårdsten

Grannen om tragedin: ”Barnen lärde sig cykla på gården”

avAdam Westin

En kvinna och tre barn tros ha mördats i en lägenhet i Gårdsten i norra Göteborg.

En nära anhörig till de döda är misstänkt för mordet som skakar om grannskapet.

– De var jättegulliga människor. Barnen lärde sig cykla på gården, säger grannen Mona Lisa Schön.

Strax före klockan 09 på torsdagsmorgon kallades polis och räddningstjänst till ett bostadsområde i Gårdsten i norra Göteborg. Vittnen hade sett brandrök och lågor slå ut från fönstret till en lägenhet.

En kvinna i 35-årsåldern och ett barn hittades döda i lägenheten. Ett barn dog i ambulans och ytterligare ett barn dog på sjukhus.

Allt tyder på att de fyra personerna utsatts för yttre våld och dog av andra orsaker än branden, enligt polisen som har inlett en förundersökning om mord.

”Händer aldrig något på vår gård”

Aftonbladet har talat med grannen Mona Lisa Schön som bor på samma gård. Just nu är hon i sin sommarstuga, men var hemma i lägenheten senast i går.

I morse ringde en vän och berättade om vad som hänt familjen.

– Man trodde inte att något skulle hända på den gården, det händer aldrig något på vår gård överhuvudtaget. Det var en chock.

Mona Lisa Schön har bott på gården i 7–8 år och är väl bekant med familjen som råkat ut för tragedin.

– Vi har det jättebra på den gården, det är väldigt fin sammanhållning. Alla känner alla, vi pratar och umgås utomhus. Och det här var verkligen jättegulliga människor.

– Barnen lärde sig cykla på gården, säger Mona Lisa.

Nära anhörig anhållen

Under förmiddagen genomför polisen dörrknackning i området i jakt på vittnesuppgifter.

En man med nära anknytning till de fyra avlidna hämtades in till förhör, upplysningsvis. Vid 12.30-tiden meddelade polisen att åklagare beslutat att anhålla mannen, skäligen misstänkt för fyra fall av mord.

Den misstänkta mannen är i 50-årsåldern.

– Jag vet inte vad som hänt, det var jättegulliga människor såvitt jag kunde se. Det är helt fruktansvärt tragiskt, säger Mona Lisa.

ARTIKELN HANDLAR OM