Publicerad:
Uppdaterad:

Peter Madsen vill samarbeta med polisen: ”Väldigt påverkad”

Av: Johanna Rapp

Publicerad:
Uppdaterad:

Peter Madsen vill samarbeta med polisen.
Och han ser fram emot den fortsatta utredningen, meddelar hans försvarsadvokat Betina Hald Engmark.

– Min klient är väldigt påverkad av fallet och han vill samarbeta och prata med polisen så att de kan avsluta utredningen så fort som möjligt, säger hon.

Foto: AFP SCANPIX DENMARK

Under lördagen häktades Peter Madsen misstänkt för vållande till annans död.

Han ville att häktningen skulle ske framför öppna dörrar – något som rätten motsatte sig. Han nekar till brott och vill gärna ge sin bild av vad som inträffat i fallet med den försvunna svenskan Kim Wall, 30.

– Min klient vill gärna berätta vad som har hänt men det kan vi inte göra nu på grund av utredningen, säger hans försvarsadvokat Betina Hald Engmark.

”Få sköta utredningen”

Under måndagen meddelade man att man inte skulle överklaga häktningen.

– Min klient vill samarbeta med polisen och han önskar att de ska få sköta utredningen i lugn och ro och det är därför som min klient och jag har valt att inte överklaga, säger Hald Engmark.

Först sa Peter Madsen att han släppt av Kim Wall vid en restaurang i Köpenhamn vid 22.30 tiden i torsdags. Men polisen sa senare att Madsen ändrat sin berättelse och lämnat olika förklaringar om vad som hänt.

Detta vill advokaten inte kommentera.

– Han nekar till att han är skyldig till brott och han vill samarbeta allt som han kan med polisen, säger hon.

”Väldigt påverkad”

Betina Hald Engmark säger att Peter Madsen ser fram emot att polisens utredning ska avslutas – och att han mår dåligt över det som händer.

– Min klient är väldigt påverkad av fallet och han vill samarbeta och prata med polisen så att de kan avsluta utredningen så fort som möjligt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: