Midsommarhälsningen – från polishundarna

1 av 3 | Foto: Facebook
NYHETER

Örebropolisen tar till ett oväntat grepp i midsommartrafiken – nu uppmärksammas hastighetsfrågan med hjälp av kransbeklädda hundar.

– Allt som kan fånga uppmärksamhet hos bilisterna är bra, säger Maths Rupla till Expressen.

Midsommarhelgen är väl känd som en av de farligaste trafikhelgerna på året. Polisen vill uppmana trafikanter att hålla hastighet och avstånd – och nu använder sig Örebropolisen av fyrfotade kollegor i arbetet.

I ett Facebookinlägg har nämligen tre polishundar smyckats ut med blomsterkrans för att framföra ett viktigt budskap.

”Det viktigaste är att komma fram så ta det lugnt; håll avståndet och håll hastigheten! Tänk också på att avstå från att köra fordon "dagen efter", det är inte värt det”, skriver de i inlägget.

”Finaste jag sett”

Dessutom passar Sjuan, Rolle och Kello på att önska en trevlig midsommar. Oerhört många har gillat, delat och uppskattat inlägget.

”Glad midsommar! Pussa vovvisarna från mig och krama varandra”, skriver en person som uppenbarligen tycker om hundarnas utstyrsel i kommentarsfältet.

Många håller med.

”De finaste poliser jag sett! Ha en härlig midsommar”, skriver en annan hundfantast.

Tidningen Expressen har varit i kontakt med Maths Rupla, kommissarie vid hundenheten i Örebro. Han berättar att de tre hundarna är patrullhundar som används för att spåra, söka gods och skydda sina hundförare.

– Allt som kan fånga uppmärksamhet hos bilisterna är bra. Och även vi som har hundar tycker det är bra att man håller hastigheterna och tar det lugnt i trafiken.

ARTIKELN HANDLAR OM