Polisen hittade knarkgömma och automatvapen

NYHETER

Flera tusen narkotikaklassade tabletter, en kontaktbok med 500 namn, kontanter och ett automatvapen.

Polisens tillslag hemma hos en 20-årig man i Göteborg gav stor utdelning.

– För några år sedan var det sällan vi stötte på Tramadol i våra ärenden. Men det senaste året har vi noterat en enorm ökning, säger kriminalinspektören Pether Lundin, vid spaningssektionen i polisområde Storgöteborg, i ett pressmeddelande.

1 av 4 | Foto: Polisen
Ett automatvapen hittades.

I februari tidigare i år grep polisen en 20-åring vid Hammarkulletorget som ”visade tydliga tecken på narkotikapåverkan”. När en husrannsakan genomfördes hemma hos mannen hittades 205 700 kronor i kontanter samt en kontaktbok med ungefär 500 namn och telefonnummer som polisen misstänker hör till narkotikaköpare.

I ett källarförråd hittades dessutom 6 185 Tramadol-tabletter och ytterligare ett par tusen narkotikaklassade tabletter samt cannabis. Polisen upptäckte dessutom ett automatvapen, en tårgaspistol och sju lösa patroner.

Tramadol allt vanligare

Polisen i Göteborg beslagtar allt mer Tramadol. Första halvåret 2014 tog polisen 2 250 tabletter, de första sex månaderna i år har polisen beslagtagit 13 835 tabletter.

– Allt som oftast när vi kontrollerar personer i narkotikakretsar har de Tramadol på sig, säger Pether Lundin.

Domen överklagades

20-åringen som greps dömdes i tingsrätten till två års fängelse för bland annat grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott. Domen har överklagats till hovrätten.

– I domen har man tagit hänsyn till att mannen inte hade fyllt 21 vid tiden för brottet. Annars hade straffvärdet sannolikt blivit högre, säger Pether Lundin.

ARTIKELN HANDLAR OM