Polisen hittade knarkgömma och automatvapen

NYHETER

Flera tusen narkotikaklassade tabletter, en kontaktbok med 500 namn, kontanter och ett automatvapen.

Polisens tillslag hemma hos en 20-årig man i Göteborg gav stor utdelning.

– För några år sedan var det sällan vi stötte på Tramadol i våra ärenden. Men det senaste året har vi noterat en enorm ökning, säger kriminalinspektören Pether Lundin, vid spaningssektionen i polisområde Storgöteborg, i ett pressmeddelande.

1 av 4 | Foto: Polisen
Ett automatvapen hittades.

I februari tidigare i år grep polisen en 20-åring vid Hammarkulletorget som ”visade tydliga tecken på narkotikapåverkan”. När en husrannsakan genomfördes hemma hos mannen hittades 205 700 kronor i kontanter samt en kontaktbok med ungefär 500 namn och telefonnummer som polisen misstänker hör till narkotikaköpare.

I ett källarförråd hittades dessutom 6 185 Tramadol-tabletter och ytterligare ett par tusen narkotikaklassade tabletter samt cannabis. Polisen upptäckte dessutom ett automatvapen, en tårgaspistol och sju lösa patroner.

Tramadol allt vanligare

Polisen i Göteborg beslagtar allt mer Tramadol. Första halvåret 2014 tog polisen 2 250 tabletter, de första sex månaderna i år har polisen beslagtagit 13 835 tabletter.

– Allt som oftast när vi kontrollerar personer i narkotikakretsar har de Tramadol på sig, säger Pether Lundin.

Domen överklagades

20-åringen som greps dömdes i tingsrätten till två års fängelse för bland annat grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott. Domen har överklagats till hovrätten.

– I domen har man tagit hänsyn till att mannen inte hade fyllt 21 vid tiden för brottet. Annars hade straffvärdet sannolikt blivit högre, säger Pether Lundin.

FAKTA

Tramadol

Tramadol är en syntetisk opiat avsedd för smärtlindring. Medlet har snabbt blivit föremål för omfattande missbruk. Det kan framkalla epileptiska anfall, kraftig andningsdepression och kännbara abstinensreaktioner samt förvirring.
Källa: Åklagarmyndigheten