Brand upptäcktes via larmkamera – två döda

En gripen misstänkt för grov mordbrand

Av: Adam Westin, Hans Österman

Publicerad:
Uppdaterad:

Vaktbolaget såg elden i hemlarmets kamera.

Två personer är döda och tre vårdas på sjukhus.

– Vi misstänker att branden var anlagd, säger Andreas Dahlin, vakthavande befäl.

Räddningstjänsten fick samtal från vaktbolaget klockan 02.50. Brandlarmet hade gått i kedjehuset i Tumba, söder om Stockholm.

Via larmets kamera kunde vaktoperatören se att det brann och att människor fanns kvar i huset.

– Det är en utvecklad brand med öppna lågor. Vi släcker invändigt med rökdykare, sa Patrick Johansson, operativ chef vid Södertörns räddningstjänst, en halvtimme efter larmet.

1 av 7 | Foto: PONTUS ORRE

Två döda – en gripen

Första brandbilen var framme klockan 03.08 och följdes av ytterligare ett tiotal. Flera ambulanser skickades också till platsen.

Polisen uppger att en person har dött i branden. Ytterligare en har varit anmäld saknad – men räddningstjänsten uppger nu för SVT Nyheter att även denna har hittats död.

Därutöver vårdas tre personer på sjukhus.

Polisen misstänker att branden var anlagd. En person som inledningsvis fördes till sjukhus har gripits och förts till polisstation, misstänkt för grov mordbrand.

– Våra tekniker har ännu inte kunnat gå in i fastigheten. Räddningstjänsten kommer fortsätta att arbeta där i några timmar, säger Andreas Dahlin, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Befarade spridning

I första läget befarade räddningstjänsten att elden skulle sprida sig till flera hus i längan.

– Den har minskat betydligt. Det slår fortfarande upp lågor från taket, men det ser ut som att vi kan begränsa branden, säger Patrick Johansson.

Publicerad:

LÄS VIDARE