Mordmisstänkte 27-åringen: Jag knivhögg och styckade mannen

Vändningen i förhöret: Avslöjade makabra mordet i Köping

Polisen gjorde blodiga fynd hos Köpingduon i sökandet efter en saknad man.

Båda nekade till att ha något med försvinnandet att göra – men efter flera förhör erkände den 27-årige mannen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska han ha sagt att han knivhögg offret i en bil, körde honom till en gård, styckade och grävde ner kroppen.

Mordet i Köping tros enligt åklagaren ha skett samma dag som den 30-årige mannen försvann, den 18 december.

Han åkte då ut på en biltur tillsammans med en 27-årig man och en 28-årig kvinna, enligt uppgifter till Aftonbladet.

När han inte kom tillbaka kontaktade hans anhöriga polisen. En patrull skickades under förra lördagen ut till duon för att genomföra en kontroll.

Poliserna misstänkte att något inte stämde, och när man undersökte deras lägenhet gjordes ett fynd: I bostaden låg den försvunne 30-åringens tillhörigheter – med blodspår, enligt uppgifter till Aftonbladet.

I sökandet efter ytterligare bevis bestämde polisen sig för att kolla igenom deras bil. Enligt uppgifter till Aftonbladet hittades stora mängder blod i fordonet tillsammans med nerblodade tillhyggen.

Sökte med likhund

Mannen och kvinnan greps misstänkta för människorov. I förhör nekade duon till brott och hävdade att de inte varit inblandade i försvinnandet.

Samtidigt som man försökte få de att avslöja uppgifter i förhören pågick sökinsatser efter den försvunne 30-åringen, men polisen famlade länge i blindo.

Enligt uppgifter till Aftonbladet hade 30-åringens mobiltelefon senast kopplat upp till en mast i en mindre ort i Västmanland.

Men spåren slutade där.

Polisen sökte igenom området med likhund, fast utan några fynd.

Det var inte förrän efter flera förhör med de misstänkta som genombrottet kom.

27-åringen, som hela tiden hade nekat, började detaljerat berätta om händelseförloppet, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Misstänkt styckmord

Mannen ska ha sagt att han i bilen knivhögg 30-åringen till döds.

Dagen därpå ska han, enligt egen utsago i förhör, ha transporterat kroppen till en enslig gård i Köping kommun. Han ska ha uppgett att han där styckat kroppen för att sedan gräva ner den.

I förhör angav han platsen, och när polisens kriminaltekniker på måndagen sökte igenom området hittades kroppen.

Fallet omrubricerades till mord och duon häktades. I samband med häktningsförhandlingen sa den 27-årige mannens försvarare Ingvar Backman:

– Han erkänner att han bragt målsägande om livet och medgav häktning. Han har i förhör berättat hur det gick till och vad som ligger i grund för det här, en ganska utförlig berättelse.

Kvinnan, som misstänks för medhjälp till mord, nekar till brott.

Aftonbladet har sökt åklagaren per telefon och mejl, men utan framgång.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN