30-tal unga brände bilar och attackerade polis

Arkivbild.
Arkivbild.

Vittnen larmade strax före midnatt om personer som sköt raketer mot fordon på Skaragatan i Helsingborg och satte flera bilar i brand.

När polis kom till platsen möttes man av ett 30-tal personer som sköt raketer både mot bilar och material på en näraliggande byggarbetsplats.

– Ett större gäng har skjutit raketer mot bilar. Två bilar har antänts och brunnit. Även polispersonal har blivit beskjutna av raketer, säger Tommy Bengtsson, vakthavande befäl vid polisen.

Gänget hade byggt barrikader med material från byggarbetsplatsen, enligt polisen i syfte att försvåra både för polisfordon och räddningstjänst att kunna köra fram.

Två personer – en 15-åring och en 18-åring – frihetsberövades och misstänks nu bland annat för skadegörelse mot bilar och byggmaterial.

– Vi får se om det också blir en anmälan gällande raketskjutningen mot polispersonal, säger Bengtsson.

Ingen person fick fysiska skador.

Oroligheterna natten mot söndag började på Skaragatan och fortsatte sedan på andra adresser i bland annat området Rosengården. Efter att flera polispatruller ryckt ut lugnade det ner sig.

Det var andra natten i rad med oroligheter i Helsingborg. Också under natten mot lördagen sköts det raketer mot polis och eldades bilar i staden. Polisen har nyligen beslutat om tillfällig kameraövervakning med drönare.

Publisert:

LÄS VIDARE