Kjäll, 57, hyllas av träningsvännerna

Av: Sandra Killgren

Publicerad:
Uppdaterad:

Kjäll Gustafsson, 57, dödades när han försökte stoppa de maskerade rånarna på en restaurang i Gislaved.

Både släkt och vänner sörjer Halmstadbon, som nu hyllas med ett specialdesignat träningspass.

– Vi saknar honom vansinnigt mycket, säger Patrik Braw, vän och en av ägarna till träningsanläggningen.

Det har snart gått en vecka sedan Halmstadbon Kjäll Gustafsson, 57 år, dödades i samband med ett rånförsök mot Restaurang Ströget i Gislaved.

I kväll håller håller hans träningsvänner på Crossfit Svea i Halmstad, där Kjäll brukade träna, ett specialdesignat hyllningspass för att hedra honom.

– Kjäll var en fantastisk person som ville alla väl. Han ställde alltid upp om det var något, så det hade varit konstigt om han inte hade försökt att hjälpa till att stoppa rånet, säger Patrik Braw, som anordnar fredagen träningspass tillsammans med frun Malin Braw.

”Både snäll och stark”

Syftet med fredagens träningspass är att hedra den 57-årige Halmstadbons minne, och samtidigt protestera mot det meningslösa våldet.

Träningen har fått namnet ”Hero Wod Kjäll” och är en så kallad ”Workout of the day”. Genom att plockat upp det som karaktäriserat Kjäll har hans vänner utformat passet som består av bland annat 1962 meter rodd, vilket var Kjälls födelsetal, samt en hel del knäböj och marklyft, vilket var 57-åringens favoritlyft.

– Kjäll älskade träning och tyngdlyftning. Vi döpte honom till Bamse. Han var både snäll och stark som en björn, säger Patrik.

1 av 2 | Foto: ANDERS ANDERSSON ANDERS@FOTOGRAF
Crossfit-vännerna Patrik och Malin Braw hyllar bortgångne Kjäll Gustafsson.

”Väldigt mycket känslor”

Hyllningspasset har varit fullbokat sedan länge. Totalt 40 personer förväntas delta i Halmstad. Dessutom har crossfitboxar runt om i Sverige samt i Norge och Danmark bestämt sig för att hedra 57-åringen.

– Det bara rasar in fotografier där de hedrar Kjäll. Det sprider sig som en löpeld.

Patrik lärde känna Kjäll för åtta år sedan och har tränat med honom i stort sett varje dag efter det. Tiden sedan vännens bortgång beskriver han som ”fruktansvärt tung”. Med kvällens träningspass vill han hylla sin saknade vän.

– Det kommer bli väldigt mycket känslor. Det kommer vara känsloladdat och det kommer vara mycket tårar, säger Patrik.

Det är inte bara träningsvännerna som hedrar den bortgångne Halmstadbon under fredagen. Under kvällens match mot Älmhult kommer Gislavedslaget Westbo IBK hedra Kjäll Gustafsson med en tyst minut, uppger Hallandsposten.

1 av 4 | Foto: PRIVAT
Kjäll blev 57 år gammal.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN