Fortsatta förseningar i tågtrafiken mellan Lund och Malmö

Tågtrafiken rullar igen efter morgonens stopp mellan Lund och Malmö.

Stoppet orsakades av ett kabelfel.

– Vi kan räkna med en del följdförseningar under resten av dagen, säger Pär Aronsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Under drygt fyra timmar på måndagen var det stopp i tågtrafiken mellan Lund C och Malmö C.

Stoppet berodde på ett signalfel i Arlöv.

– Enligt uppgifter från Trafikledningen ska en kabel ha orsakat signalfelet. Den är nu utbytt, säger Pär Aronsson.

Vid 12:40 var trafiken i gång och tågen körde i normal hastighet. Men enligt Skånetrafiken och Trafikverket kommer förseningarna att drabba resenärerna resten av dagen.

– Det har varit stopp från och till i tågtrafiken sedan åttatiden i morse. Detta har lett till stora förseningar som kommer att pågå under dagen, säger Pär Aronsson.

Signalfelet i Arlöv drabbade tusentals tågresenärer på morgonen.

Fyra fullsatta SJ-tåg påverkades. Två av dem befann sig i Malmö och två i Eslöv, och SJ:s plan var att koppla ihop tågen med varandra för att spara tid.

Skånetrafiken erbjöd ersättningsbussar för resenärer som påverkades av trafikstoppet. Den möjligheten erbjöds dock inte till SJ:s kunder. Eftersom det inte fanns en enda ledig buss mellan Malmö och Jönköping, uppgav SJ.

– Alla avgångar är slutsålda i princip. Det är massor av julklappar och massor av bagage, så vi vill givetvis undvika att behöva stå still någonstans, sa Stephan Ray till TT, presstalesperson för SJ.

Enligt Trafikverket vet man inte hur länge tågrafiken kommet att påverkas av följdförseningarna.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN