Väktare slutar patrullera efter upplopp

Av: Christoffer Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter den senaste tidens oroligheter i Trollhättan slutar ordningsvakter och väktare att patrullera i Kronogården.

Situationen bedöms vara för farlig.

Enligt TTELA infördes ett arbetsstopp av det regionala skyddsombudet. Beslutet innebär att ordningsvakter och väktare inte ska patrullera från klockan 18 till 03 . Övriga tider på dygnet ska det bedömas om området anses som lugnt eller ej.

Fackförbundet Transport uppgav sedan att det handlade om en överenskommelse i samförstånd med arbetsgivarna. Eftersom parterna är överens fanns inte något behov för skyddsstopp.

”Resultatet är dock detsamma, det vill säga ingen patrullering”‚ skriver pressansvarig Maria Arkeby i ett mejl.

Beslutet har tagits eftersom man anser att det arbete som väktare och ordningsvakter utför på Kronogården kan vara förenat med omedelbar och allvarlig fara för arbetstagarens liv eller hälsa, skriver TTELA.

Kommunen ber om samtal

Kommunen hoppas på en snar lösning.

– Vi har bett att få träffa vaktbolagets ledning så att vi kan diskutera det här. Vi vill såklart hitta en lösning som fungerar för båda parter så att vakterna kan komma tillbaka så snart som möjligt, säger Kristina Hedman, säkerhetschef på Trollhättans stad, till tidningen.

Bara den senaste veckan har flera händelser inträffat som klassas som våldsamt upplopp, bland annat har poliser beskjutits med raketer.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN